Egyperces

2010.08.11. 17:42

Huszáros hajsza a kutyák után Nyíregyházán

<p>- Hajnalban 3 óra 30-kor mentem dolgozni, amikor három kutya támadt rám a vasútállomással szemben a jelzőlámpánál – számolt be nem igazán kellemes élményéről István.</p>

Azt állítja, hogy ezek a kutyák már napok óta ott ólálkodnak a környéken, néha-néha megugatva egy-egy járókelőt. Amikor senki nincs az utakon, akkor pedig igazi fenevadakká válnak.

– Szerencsére túlordibálva őket, megúsztam a dolgot – mondja olvasónk. – A történtek után felhívtam a rendőrséget, ahol megígérték, utána járnak a dolgoknak. Délután 4 órakor, amikor hazafelé tartottam a kutyák továbbra is zavarták a járókelőket. Ismét hívtam a rendőrséget, (természetesen másik ügyeletes jelentkezett be) aki közölte velem, hogy ők nem intézkedhetnek, jeleznem kell a város jegyzőjénél, aki majd elrendeli, hogy a sintérek fogják be az ebeket. Egyetlen kérdésem van: miért kell megvárni, amíg valakinek baja esik, vagy komolyabban megsérül?

A Huszár-lakótelepről indulnak a kutyák

Hozzánk még nem érkezett bejelentés erről a három kutyáról, de ilyen esetben nincs mese, a kollégáink azonnal indulnak – válaszolta délelőtti megkeresésünkre Ragány Károly, a gyepmesteri telep vezetője. – Ez sem jelenti azonban azt, hogy a járókelőkre acsarkodó kutyákat sikerül elfogni, mert általában nem maradnak egy helyen, nem várnak arra, hogy odaérjünk – mondja a tapasztalatok alapján a telep vezetője. Kiderült, ezek a kóbor ebek legtöbbször a Huszár-lakótelepről (Guszevból) indulva járják a környező területeket, ezért itt a gyepmesteri telep és a közterület-felügyelet szerdán központi ebbefogási akciót tartott.

– Nyolc nagy és három kistestű kutyát vittünk be a telepre. A kollégáim rendszeresen, hetente egyszer, most a bejelentés kapcsán egész héten folyamatosan ellenőrzik az állomás környékét, hátha sikerül megtalálniuk az olvasó által említett triót – ígérte Ragány Károly.

A gyepmesteri telepen  összesen húsz négylábúnak tudnak helyet adni. S bár a telep reggel fél 8 és 4 óra között tart nyitva, az üzenetrögzítős telefonon (42/420-738) éjjel-nappal be lehet jelenteni, hol találkoznak a városlakók kóbor kutyákkal. – A bejelentéseket minden esetben 12 órán belül kivizsgáljuk, amikor a kutyák agresszív magatartásáról is szó van, akkor reggel azonnal indulnak a munkatársaink, mert nem akarjuk, hogy bárkinek baja essen a gazdátlan ebek miatt.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!