Egyperces

2010.07.17. 15:15

Paul, a jóspolip nem eladó, nem cserélhető le, hiába akarja a madridi állatkert

<p>Elutasította az oberhauseni tengeri akvárium a madridi állatkert kérését, hogy adják nekik Pault, a világhíressé vált jóspolipot, cserében egy spanyol lábasfejűért - közölte szombaton a BBC.</p>

A madridi állatpark ugyanis egy különleges akváriumban mutatná be Pault, amely a foci világbajnokság idején az összes német meccs kimenetelét megjósolta, végül pedig a spanyolok győzelmét hozta ki a döntőben, és ezért Spanyolországban rajonganak érte.

Az oberhauseni állatkert azonban ragaszkodik Paulhoz, amely gondozó bejelentése szerint visszavonult a jóslástól, és egyébként sincs sok ideje hátra az életből, mivel már nem fiatal, és a polipok jó esetben is csak három évig élnek.

A madridi állatpark egyik vezetője, Javier Diaz korábban azt közölte, hogy tárgyalásban vannak az oberhauseni akváriummal, hogy a két és fél éves Pault elcseréljék egyik saját puhatestűjükkel vagy ha más tengeri élőlényre van szükségük, hát azzal. "Ha egy korallt vagy egy cápát kérnek, azt is megadjuk, de ha nem kell csereállat, akkor kész vagyunk fizetni" - közölte Diaz.

A múlt vasárnap vébédöntő idején egyébként sok spanyol szurkoló Paul nevét és képét ábrázoló trikókban, sapkákban drukkolta végig a meccset. Majd miután a spanyolok világbajnokok lettek, Pault valóságos nemzeti hősként kezdték ünnepelni. Olyannyira, hogy az egyik spanyol város díszpolgárrá választotta meg.

Egyes spanyol szurkolók például azt javasolták, hogy a spanyol nemzeti zászló népszerű változatás látható fekete bika képét cseréljék ki Pauléra. Még a spanyol kormányfő, Jose Luis Rodriguez Zapatero is Paul védelmére kelt, amikor az orákulum életveszélyes fenyegetéseket kapott a vesztes csapatok szurkolóitól, például a németektől, miután a Nationalelf vesztett a spanyolok ellen az elődöntőben.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!