Egyperces

2010.02.20. 18:34

Négy tigrist mentettek ki egy házból

<p>Négy felnõtt tigrist találtak az indonéz állatvédõ hatóság emberei egy dzsakartai házban - közölte a BBC szombaton.</p>

A bejelentés szerint a tigrisek mellett több, védettnek számító kakadut és paradicsommadarat is találtak. Azt nem közölték, hogy milyen állapotban voltak a vadállatok.

A hatóságok egyelõre nem tudják, hogy a nagymacskák a súlyosan veszélyeztetett szumátrai alfajhoz tartoznak-e. Ezekbõl a tigrisekbõl már csak legfeljebb 400 példány él a vadonban. A rendõrség még nem találta meg a ház tulajdonosát, akire komoly pénzbüntetés és akár öt év börtön is várhat, amennyiben bûnösnek találják, mert házi kedvencként tartott vadállatot.

Február elején az indonéz fõváros egy másik házában egy felnõtt tigrispárt és öt tigriskölyköt találtak az állatvédõ hatóság emberei. A tulajdonos azt állította, hogy az utóbbi 25 évben tartott tigriseket a házában. Az indonéz kormány egyébként azt fontolgatja, hogy engedélyezi a szumátrai tigrisek magántartását, ha ez biztonságos és az állatoknak is megfelelõek a körülmények. A kormány szerint talán így meg lehet menteni a szumátrai tigriseket, amelyek száma az illegális fakitermelés és az erdõirtás, vagyis élõhelyük eltûnése következtében csökkent vészesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!