Egyperces

2008.12.05. 16:11

Teát isznak a majmok?

<p>A kiszolgáló személyzetet balerina ruhás orángutánlányok alkotják.</p>

A meghűlés megelőzése érdekében a napi vitaminellátásról gondoskodva a Nyíregyházi Állatpark főemlőseit, a mediterrán kert fái táplálják, melyek roskadásig vannak citrommal, naranccsal, mandarinnal, grapefruittal. A gondozók ezt kihasználva bőségesen ellátják kedvenceiket. Egyes majomcsaládok lédús és mézédes mandarinnal, naranccsal bőséges C-vitaminforráshoz jutnak.

A borneói orangutánok citromos gyümölcsteát kapnak, így nem csak testük, de lelkük is felüdül. Az urbanizált állatok elsajátíthatják a teázás rituáléját. Lassan külön teaház nyílik az állatpark egy félreeső részén, ahol a kiszolgáló személyzetet balerina ruhás orángutánlányok alkotják, a vendégkört pedig félig emberek, félig majmok.

Egy helyen töltődhet és regenerálódhat az emberi evolúció kiinduló és csúcspontja.Félretéve az iróniát a tea nagyon fontos nem csak az emberi, de az állati szervezet számára! A teák legfontosabb alkotóeleme a polifenolok és a flavonolszármazékok, melyek antioxidáns hatással rendelkeznek.

A teafogyasztás csökkentheti a..,

Az antioxidánsok gátolják a szervezetben felhalmozódott káros szabadgyökök sejtkárosító oxidációs folyamatait. A zöld tea flavonoidtartalma valamivel magasabb, mint a fekete teáé. A polifenolok gátolják a zsírsavak és a koleszterin felszívódását, valamint vírus- és baktériumölő hatásúak. A teafogyasztás csökkentheti a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is.

A tea előnyös hatást fejt ki a magasvérnyomás és a gyulladásos ízületi betegségek megelőzésében. A cukor nélkül fogyasztott tea védi a fogzománcot, így megelőzhetőek vele a fogászati betegségek. A zöld tea rendszeres testedzéssel kiegészítve jó hatású lehet az elhízás kezelésében.

A koffeintartalom frissességet ad, fokozza az éberséget, tágítja az ereket és a légutakat, valamint megemeli a pulzust. A teában található teofillin értágító és vizelethajtó hatású, a teobromin pedig a tea enyhén kesernyés ízét adja.

Ilyen gyümölcsárak mellett méltán gondolhatja a kedves olvasó: Én is lennék majom a fán, ha tea, déligyümölcs terem, a terülj terülj asztalkán!

Forrás: 5perc.hu

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!