Egyperces

2007.12.10. 21:06

Lendületben az állatvédők

<p>Gyermek- és ifjúsági tagozatok létrehozásával és ismeretterjesztő előadásokkal igyekszik javítani az állatvédelem hatékonyságát a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (HEROSZ).</p>

A legrégebbi magyar állatvédő egyesület először a székesfehérvári iskolákban látott munkához. Azt remélik, hogy olyan nemzedékek nőnek fel a mozgalomnak köszönhetően, akik valóban szeretik és védik az állatokat, és csak felelőséggel vesznek magukhoz kutyát, macskát.

A HEROSZ aktivistái Székesfehérvár valamennyi általános és középiskolájában toboroznak tagokat. Havonta összejöveteleket szerveznek nekik, ahol zoológusok, környezetvédelmi szakemberek, kutyakiképzők, állatorvosok tanítják meg a gyerekeket arra, hogyan kell gondozni, és védeni az állatokat, hogyan kell értelmezni az állatok testbeszédét, kivédeni például a kutyaharapást.

Nagy az érdeklődés

Benkő Andrea a gyermek és ifjúsági tagozat vezetője, az országos szervezet elnökségi tagja elmondta: eddig két iskolában jártak. Meglepetésükre sokkal nagyobb az érdeklődés, mint gondolták. Azt tervezik, hogy minden városban önálló tagszervezetet hoznak létre. Később a HEROSZ 14 tagszervezetéhez tartozó valamennyi településen kialakítják a tagozatokat. A hosszú távú célok szerint eljutnak szinte az ország valamennyi iskolájába. Tanév végén konferenciát szerveznek, ahol értékelik az iskolákban folyó munkát, és átadják a HEROSZ által alapítandó "Állat és Természetbarát Iskola" címet, amellyel a legkiválóbb intézményeket jutalmazzák majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!