Karácsonyfadíszek az idő jegyében a Miskolci Egyetem fáján

Nagy-Eszlári Stella és Radoszáv Anna is fát díszítettek az egyetemen
Nagy-Eszlári Stella és Radoszáv Anna is fát díszítettek az egyetemen - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A múlt karácsonyfájára papírláncok kerültek, a jövő fájára pedig CD lemezek.

Általános iskolás gyerekek buzgólkodtak szombat délelőtt a Miskolci Egyetem III. előadója előtt. Karácsonyfákat díszítettek, nem is akárhogyan. A jövő karácsonyfáját a Szilágyi Dezső Általános Iskolába járó diákok, a jelenét a Kossuth Gimnázium és Általános Iskola tanulói, a múltbéli karácsonyfát pedig a hermanos diákok alkották meg.

Jelen és jövő

Bárdosné Soós Viktória kancellárhelyettestől tudtuk meg, hogy karácsony előtt mindig elolvassa Dickens Karácsonyi ének című regényét, és mivel abban is hangsúlyos szerepet kap a múlt, jelen és jövő, úgy gondolta, hogy a karácsonyfák is szépülhetnének az idő jegyében.

– Azért épp gyerekeket hívtunk az egyetemre, hogy ismerkedjenek az intézménnyel, érezzék itt jól magukat, és amikor pályaválasztásra kerül sor, maradjanak Miskolcon, válasszák városuk felsőoktatási intézményét – mondja a kancellárhelyettes.

Milyen is volt?

Eszlári Zita édesanya elárulja, előre készültek a gyerekekkel a fadíszítésre. Visszagondolt a gyerekkorára, hogy milyen is volt akkor a karácsonyfa, és 5-6 szülő, az osztályfőnök és a gyerekek együtt készítették a díszeket. Zita hatodikos kislánya, Nagy-Eszlári Stella elárulja, ő a színes papírlánc készítésében és a gesztenyecsomagolásban segédkezett.

– Izgi volt, szép lett a karácsonyfa – állapítja meg elégedetten.

Barátnője, Radoszáv Anna hozzáteszi, igaz, még csak december eleje van, de ilyenkor már gyakran gondol az ünnepre. Például arra, hogy milyen ajándékot kap majd, de arra is, hogy mivel lepi meg ő a szeretteit. Édesanyjának gyöngyöt szokott fűzni, de az édesapja is kap majd valamilyen meglepetést.

ÉM-HE


Putnokról érkezett a Kossuth térre az óriásfenyő
Budapest, Putnok - Szerdán felállították az idei karácsonyfát a fővárosban, a Kossuth téren. Az ünnepek közeledtével egyre többször esik szó a karácsonyról, a szeretetről és az önzetlenségről. Erre egy rendkívül jó példa a putnoki Kováts Géza Sándorné esete, aki – sokakkal egyetemben – úgy gondol...

Civilek karácsonyfái díszítik a polgármesteri hivatal udvarát.
Miskolc - Civilek karácsonyfái díszítik a polgármesteri hivatal udvarát. „Angyalkert, avagy civil szervezetek karácsonyfái” címmel nyílt kiállítás csütörtökön a miskolci polgármesteri hivatal belső udvarán. Az Advent Miskolc rendezvénysorozat részeként megvalósult egyedülálló kezdeményezés kereté...Egyetemváros-Miskolc.
BOON.HU


hirdetés