360 fokos videó: Kész, felmondok. Megyek anyagmérnöknek!

Akt.:
360 fokos videó: Kész, felmondok. Megyek anyagmérnöknek!
© Fotó: hirek360.hu
Miskolc – School-túrán jártunk és ámultunk el rajta, hogy milyen menők az anyagmérnökök.

A Miskolc Egyetem karát népszerűsítő roadshow laza levezetéssel és látványos kísérletekkel próbálta beszippantani a jövő egyetemistáit.

Persze, az ilyen roadshow-k pont arról szólnak, hogy mindenki a lehető legjobb orcáját mutassa – csak ez nem mindenkinek jön úgy össze, mint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának. Két programelemmel népszerűsítik magukat. A school-túra egy előadás, amin a kar oktatói mesélnek az anyagmérnökség mibenlétéről, valamint látványos, a szakmájukhoz kapcsolódó kísérleteket mutatnak be. A MAKadémia pedig tulajdonképpen egy játszóház a kisebbeknek, interaktív feladatokkal, mint emlékérme készítése préseléssel .

Az előadást Mende Tamás, a kar fiatal dékánhelyettese tartotta. Már az ő személyével nyert ügye volt a toborzócélnak, mivel az a tipikusan laza, energikus, barátságos tanár karakter, akit amerikai filmekből elképzelünk. Nem volt túl tudományos a bemutató, elhangzottak kis viccek, és engem megvettek kilóra a nyitójelenettel: a Star Wars zenéjéhez folyékony nitrogén segítségével gomolygó “füstöt” generáltak.

Fotó: hirek360.hu Fotó: hirek360.hu ©

Hallhattunk példákat az anyagtudomány hétköznapi felhasználásaira (amik egyébként szintén emészthetőek voltak), a Miskolci Egyetem sikereire, és persze a képzés munkaerő-piaci előnyei is szóba kerültek. A leglátványosabbak és talán legmegnyerőbbek azonban a bemutatott kísérletek voltak.

A lángban kirajzolódó hangok legendája

Ahogy azt kell, ezekhez kihívtak a közönség soraiból segítőket, interaktívvá téve a bemutatókat. Több izgalmas elem is volt, például a hang láthatóságának modellezése. Egy grillsütőhöz hasonlító tűzsoron, a lejátszott hangok hullámhosszának megfelelően ugráltak a lángnyelvek. Itt a segítő egy 10 év körüli fiú volt, aki a szerkezetre kötött gitáron játszott pár akkordot és ezzel mozgatta a tüzet.

Fotó: hirek360.hu Fotó: hirek360.hu ©

A hangulat tehát jó volt, a látványra se lehetett panasz, de azért nyilván nem fenékig tüzeskedés és játék folyékony nitrogénnel az anyagmérnök élete, hanem komoly tudás és munka van a háttérben. Mindenesetre jó tudni, hogy ebben a szakmában is tud szórakoztató elemeket találni az ember.

Király Csaba


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Bevették Miskolcot a Középsuli szereplői
Miskolc - Középsuli? Ez az a tinisorozat, amelynek néhány részét már több mint 1 millióan látták a neten. Közönségtalálkozót tartottak Miskolcon a Középsuli című websorozat sztárjai. Ez az a tiniszéria, aminek néhány részét már több mint 1 millióan nézték meg, a története pedig annyi, hogy egy fi...

Ladánybene 27
Miskolc - Magyarország 33 éve működő reggae-zenekaráról van szó. A Ladánybene 27 már 33 éve játszik reggae-t a magyar közönségnek, és ebből most a Miskolci Farsang is kapott egy koncertnyi ízelítőt. És ha már itt jártak városunkban, elbeszélgettünk velük Bob Marley-ról és Miskolcról. Nem indul...

A végére csak kisütött a nap a Miskolci Farsangon
Miskolc - A 2018-as Miskolci Farsang nem indult túl jól időjárás szempontjából: pénteken az eső, szombaton a havas eső ömlött a nyakunkba. Vasárnap viszont végre kisütött a nap, az emberek pedig ellepték a főutcát. Úgyhogy mi is beálltunk a tömegbe 360-as kameránkkal. A magyar gasztronómia minden...

Érdemes megtanulni az újraélesztést
Miskolc - A mentősöket is meglepte, milyen sokan érkeztek az első alkalomra.­­­ „Egyenes legyen a kar, derékból mozogni, tartsuk a tempót!” – hangzanak a parancsszavak a Miskolci Mentőállomáson, közben kattog a baba, pereg az izzadság a homlokokról és mindenki feszülten figyel. Na igen, hőssé vál...Egyetemváros-Miskolc.
BOON.HU


hirdetés