Élményközpont is várja Miskolcon a jövő hallgatóit

Miskolc - ByeAlex itt tanult meg gondolkodni, és ezért roppant hálás az egyetemnek.

Miskolc - ByeAlex itt tanult meg gondolkodni, és ezért roppant hálás az egyetemnek.

A Miskolci Egyetemen pénteken adták át az innovációkat bemutató részleget, aminek deklarált célja az intézmény népszerűsítése a fiatalok körében. Hogy az élményközpont a jövő hallgatóit kívánja megszólítani, azt jól példázta, hogy a szalagvágók között ott volt ByeAlex, aki korábbi tanulóként a Miskolci Egyetem nagyköveti tisztségét tölti be.

Hülyének lenni nem érdem

Rajongói izgalommal telt, mobiltelefonjukkal rögzítési harckészültségben lévő általános iskolásokkal körülvéve adták át az egyetem legújabb infrastrukturális fejlesztését, az élményközpontot.

Dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a jövő potenciális hallgatóit köszöntötte bennük, majd a tanulás fontosságát hangsúlyozta: „lehet, hogy tanulni nehéz, de még nem találtak ki jobb megoldást a hosszú távú boldogulásra” – mint mondta.

A fiatalok legnagyobb örömére, őt ByeAlex követte. Felidézte egyetemi tanulmányait, amit a Bölcsészettudományi Karon végzett. Hangsúlyozta, hogy itt tanult meg gondolkodni, és ezért roppant hálás az intézménynek. Végezetül ő is tanulásra ösztönözte a gyerekeket: „soha ne adjátok fel a tanulást, hülyének lenni nem érdem”.

Fotó: Ádám János

Végezetül Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja ismertette az élményközpont célját. Minél több fiatalt akarnak az intézménybe csábítani, ebben eszköz a részleg, ahol a tudományt játékos formában mutatják be: szabadulószobák, bányalátogatás, stb. Reményeik szerint mindeközben megismerik a campust és kedvet kapnak a jelentkezéshez.

KCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!