Új tanszék alakult a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Az ME Műszaki Földtudományi Karának Geofizikai és Térinformatikai Intézetében új tanszék alakult.

Miskolc - Az ME Műszaki Földtudományi Karának Geofizikai és Térinformatikai Intézetében új tanszék alakult.

Az MFGI Intézeti Tanszéken az oktatói feladatokat a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet munkatársai látják el. A tanszék megalakulását a két intézmény vezetője együttműködési megállapodásban rögzítette tegnap ünnepélyes körülmények között a Miskolci Egyetem Szenátustermében.

Számunkra nagyon fontos az utánpótlás, ezt az egyetemről megkapjuk.” Dr. Fancsik Tamás

– Jó néhány „intézetis” kolléga tanít a Miskolci Egyetemen, ezért célszerűnek látszott, hogy az ipari kapcsolatunk erősségét egy tanszék létrehozásával megerősítsük, mint ahogy erre van példa az egyetemen – fogalmazott prof. dr. Szűcs Péter dékán. – A 2014-ben létrehozott MOL tanszék mintájára hozzuk létre most az új tanszéket, amely erősítheti a Műszaki Földtudományi Karnak azt az egyedülálló oktatási struktúráját, amely Magyarországon a legszélesebb területét fedi le a földtudományi képzéseknek.

Prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora arról beszélt, hogy a felek mostani aláírásának évtizedes előzményei vannak jogi értelemben.

– Évtizedes kapcsolataink vannak ipari vállalatokkal, így a kapcsolat a Magyar Földtani és Geofizikai Intézettel természetes – hangsúlyozta a rektor.

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja arról beszélt, hogy a Miskolci Egyetem a legjobb műszaki felsőoktatások egyike Magyarországon.

– Egy olyan kutatókarról van szó, amely talán a legjobb eredményeket hozta az elmúlt két évben – jelentette ki. Ezután ünnepélyesen kézjegyükkel látták el a felek az együttműködést igazoló iratokat.


Elengedhetetlen szükséglet

A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet (rövidítve MFGI) 2012. április 1-jén alakult a Magyar Állami Földtani Intézet és az Eötvös Loránd Geofizikai Intézet összevonásával. (A jogelőd 1869-ben létesült Magyar Királyi Földtani Intézet néven, az alapító okiratát I. Ferenc József látta el kézjegyével.) „Számunkra az a fajta innováció, amelyet egy olyan bázis tud képviselni, mint a Miskolci Egyetem Földtudományi Kara, elengedhetetlen szükséglet” – mondta dr. Fancsik Tamás, az MFGI igazgatója. – „Számunkra nagyon fontos az utánpótlás, ezt az egyetemről megkapjuk, és ezáltal szervesen integrálódhatunk az oktatásba, így nemcsak a nálunk felhalmozódott gyakorlati tapasztalatokat tudjuk közvetíteni, hanem jól képzett szakembereket is kapunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!