Előbb fogalmazó, aztán titkár, végül pedig bíró

Miskolc - A bírói pálya iránt érdeklődőknek ajánl fogalmazói állást a Miskolci Törvényszék.

Miskolc - A bírói pálya iránt érdeklődőknek ajánl fogalmazói állást a Miskolci Törvényszék.

Idén a korábbiaknál több, összesen hat fogalmazó álláshelyet hirdet meg a bírói munka iránt elhivatottságot érző jogász végzettségű fiataloknak a Miskolci Törvényszék.

Készség és képesség

Mint ismert, hogy valaki bíró lehessen, végig kell járnia az igazságszolgáltatási ranglétrát. A jogász végzettségű fiataloknak először három évig fogalmazóként, majd egy, remények szerint, sikeres szakvizsga után legalább egy esztendeig bírósági titkárként kell dolgozniuk, és a 30. életév betöltése után válhatnak teljes egészében bírákká. Mint megtudtuk, új központi felvételi rendszert dolgoztak ki a fogalmazói álláshelyek betöltésére. Nem a lexikális tudás jelenti csupán az elbírálás szempontját, hanem azoknak a készségek és képességek csíráinak megléte, amelyek szükségesek ahhoz, hogy valakiből jó bíró válhasson.

Kerekasztal-beszélgetés

A dologban érintett Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar február 28-án 14 órától a dékáni tanácsterembe várja azokat, akik a bírói hivatás iránt érdeklődnek. Hívómondatokat is megfogalmaztak: Érdekel az igazságszolgáltatás? Szeretnél többet tudni a bírák, titkárok és fogalmazók munkájáról? Érdekel, hogyan tudsz jelentkezni? A kerekasztal-beszélgetésen a Miskolci Törvényszék munkatársaitól kaphat választ valamennyi résztvevő a kérdéseire.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!