Új testület az egyetemért

Miskolc - Bihall Tamás, a Bokik első embere lett a Miskolci Egyetem Konzisztóriumának elnöke.

Miskolc - Bihall Tamás, a Bokik első embere lett a Miskolci Egyetem Konzisztóriumának elnöke.

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2015. évi módosítása alapján a Miskolci Egyetemen is megkezdte működését a konzisztórium intézménye, mely kedden tartotta első ülését a campuson.

Támogat, ellenőriz

Az új testület legfőbb célja és feladata az egyetemi stratégiai döntések megalapozása, valamint a gazdálkodási tevékenység támogatása és ellenőrzése. Ennek megfelelően az intézményfejlesztési tervhez vagy éppen a költségvetéshez egyaránt a konzisztórium előzetes egyetértése szükséges, de az új intézmény javaslatot tehet például az egyetemi szervezetre vonatkozólag is.

Az ötfős testületnek a rektor és a kancellár mellett tagja három további, a fenntartó által delegált fő: a Miskolci Egyetem esetében Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Simonyi Sándor, a Trigon Electronica Kft. ügyvezető igazgatója és Üszögh Lajos, a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. általános igazgatóhelyettese. A konzisztórium az első ülésén – titkos szavazással – Bihall Tamást választotta elnökévé.

Az elnökválasztás mellett a testület elfogadta saját ügyrendjét, megvitatta a Miskolci Egyetem 2016. évi költségvetési tervét, Torma András rektor pedig bemutatta a Miskolci Egyetem tervezett intézményfejlesztési tervét, amely a 2016 és 2020 közötti időszak egyetemi stratégiáját foglalja magába. Az „Innovatív tudásváros” összefoglaló néven elkészített dokumentum a következő évek fejlesztéseinek kereteit, céljait és akcióprogramjait tartalmazza.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!