Új kiadvány és könyvsorozat a miskolci Gazdaságtudományi Karon

<p>Új kiadványok láttak napvilágot a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán a tanév végére.</p>

A Miskolci és a Kassai Egyetem közös kutatási eredményeit foglalja össze az Észak-Magyarországi Stratégiai Füzetek közelmúltban megjelent, angol nyelvű különszáma; ugyanakkor új könyvsorozatot indított a kar Studiorum Ecomia címen.

Új fejlődési pályák

Az Észak-magyarországi és a Kelet-szlovákiai régió innovációs potenciálját, kutatási és fejlesztési együttműködésének lehetőségeit és jövőjét meghatározó közös kutatások eredményeit, illetve tanulságait foglalta össze a Miskolci és a Kassai Egyetem Gazdaságtudományi Karának szerzői kollektívája az Észak-Magyarországi Stratégiai Füzetek közelmúltban megjelent, angol nyelvű különszámában.

Az Európai Unió által támogatott NORRIS programhoz kapcsolódó vizsgálatok tapasztalatait is összefoglaló kötet szerkesztőinek (Dr. Otto Hudec és Dr. Kocziszky György) szándéka, mint azt bevezetőjükben is írják, a 2007-2013 közötti időszak interregionális kutatási, fejlesztési és innovációs (K+F+I) kapcsolatainak generálása, új fejlődési pályára helyezése.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara ugyanakkor új sorozatot indított a 79. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan.

A Studiorum Ecomia című sorozat most megjelent első hat kötete (Kocziszky György: Regionális integrációk gazdaságtana; Pál Tibor: Mérlegtételek elszámolásai; Dankó László: A nemzetközi kereskedelem technikája; Tóthné dr. Szita Klára: Életciklus-elemzés, életciklus hatásértékelés; Szintay István: Stratégiai menedzsment; Kocziszky György: Területfejlesztés módszertan) szervesen illeszkedik a közgazdászképzés alapszakjainak tantervéhez, de a szerkesztők szándékával összhangban nem csak közgazdászhallgatóknak íródott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!