Iszom a sört szívem mámorban fürdik

<p>Kiállításmegnyitóval egybekötött tudományos konferenciát tart a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete, a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub, és a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara Iszom a sört, szívem mámorban fürdik. Epizódok a sörgyártás és sörfogyasztás történetéből címmel június 13-án.</p>

A Miskolci Akadémiai Bizottság Székházában (Miskolc, Erzsébet tér 3.) megrendezendő eseményt 10 órakor Fedor Vilmos miskolci alpolgármester köszöntője nyitja meg, amit számos szakértő előadása követ a nap folyamán. A konferencián szó esik a sör és az egészség kapcsolatáról, az ókori folyam menti civilizációk söréről, a pesti sörfőzés 18. századi hagyományairól, illetve a 19-20. század során a fogyasztásban tapasztalható növekedéséről. A déli szünet után többek között az egyes helyi sörfőzési szokásokat vizsgálják meg az előadók. A zárszót és vitát követően 18 órakor a Magyar sörvilág 1860 és 2008 között - Sörtörténelmi kiállítás az antik palaczktól a mai házi sörfőzdék címkéjéig címmel nyílik kiállítás a miskolci OTP-palotában a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!