Környezeti jelentésről, kerékpárútról is szó volt az edelényi közmeghallgatáson

Akt.:
Jelentős járdafelújítást és -építést terveznek jövőre
Jelentős járdafelújítást és -építést terveznek jövőre - © Fotó: Ádám János
Edelény – Meglehetősen nagy volt az érdeklődés az edelényi képviselő-testület idei közmeghallgatásán.

Az első felszólaló nem a polgármestert, nem is lakókörzete képviselőjét, hanem a polgármesteri hivatal vezetőjét kérdezte.

Környezeti állapot

A felszólaló ugyanis azt állította, hogy dr. Vártás József ideje alatt nem készült jelentés a város környezeti állapotáról, arról nem tájékoztatták a lakosságot, azaz szerinte mulasztásos törvénysértést követett el a jegyző. Az idén esedékes jelentést szokás szerint éppen a közmeghallgatás előtt tartott, majd egy éve ismert munkatervében szereplő ülésén tárgyalta meg és fogadta el a testület, a korábbi évek anyagai is mind fellelhetőek a város honlapján, vagy a városháza irattárában. Mint kiderült, a felszólaló egy magánjogi ügyben indult eljárást is sérelmezett, amellyel kapcsolatban a jegyző – a felszólaló szerint – „mossa kezeit”. Ezzel kapcsolatban kiderült: a jegyző összeférhetetlenség okán független szakmai eljárót kért.

Jövőre felújítják a járdákat Edelényben

A többi, szépszámú magánjellegű probléma meghallgatása mellett, a közösséget érintően Molnár Oszkár polgármesternek az egyéb kérdésekre adott válaszaiból megtudhattuk: jövőre nagyobb volumenű járdaépítést és felújítást tervez az önkormányzat, az új Bódva-híd a nemzeti útkezelő 2020–2022-es programjában szerepel, a kerékpár­út építéséhez kapcsolódóan a 27-es főút és Dankó Pista utca kereszteződésénél parkolót alakítanak ki, a valamikori Postakocsi vendéglátóhelyet pedig – miután a tulajdonos nem reagált a törvényes felhívásra – hatóságilag bontatják el az állaga miatt.

ÉM


Illusztráció
Edelény - Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet december 3-i hatállyal megszüntette Edelényben a gyógyszertárak készenlétét, mivel az elmúlt egy év forgalmi adatai nem indokolják a fenntartását. A gyógyszertárak a határozat alapján továbbra is tartanak ügyeletet munkanapok...

Molnár Oszkár
Edelény - A nemzeti útkezelő 2020–2022 közötti programjába van betervezve az új Bódva-híd megépítése – osztotta meg információját Molnár Oszkár polgármester a november 22-i közmeghallgatáson a lakossági felvetésekre reagálva. A polgármester az elmúlt években minden lehetséges fórumon szorgalmazta...Edelény.
BOON.HU


hirdetés