Edelény hírei

2018.08.03. 14:20

Kihagyhatatlan élmény Edelényben

Edelény - Bor, zene, tűzijáték, kastély – hangulatos nyárzáró koncert Edelényben.

Edelény - Bor, zene, tűzijáték, kastély – hangulatos nyárzáró koncert Edelényben.

Kihagyhatatlan élményt ajánl a jó muzsika, a kiváló borok és a szép helyszínek kedvelőinek a Miskolci Szimfonikus Zenekar. 2018. augusztus 25-én a Kastély-szerenád koncert helyszíne az edelényi L’Huillier–Coburg kastély udvara lesz.

A koncertről

A koncert zenei összeállítása igazán különleges nyár esti programot kínál, ahol felcsendül többek között a sokat sejtető Tűzijáték-szvit, nem véletlenül! A hangzás mellett a látvány is elragadó lesz – ígérik a szervezők. A koncert előtt pedig rendhagyó borkóstolón is részt vehet a közönség a Gallay Pincészet jóvoltából.

Miért itt? „Szeretjük a szép helyeket. Amikor a fantasztikus épületeket, csodás dallamokkal tölthetjük meg” – írja a Miskolci Szimfonikus Zenekar ajánlója. A Kastély-szerenád programjuk 2016-ban indult az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban. Ezeken az alkalmakon ünnepekhez, évszakokhoz kapcsolódó ­zenei összeállítással jelentkeznek, kihasználva a terem jó akusztikai tulajdonságait és egyedi történelmi atmoszféráját. A program már több mint két éve töretlen siker.

Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély méreteit tekintve Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Az edelényi kastély építészeti jellegét tekintve a cour d’honneur-ös kastélytípusba tartozik, azaz a díszudvart a főépülethez csatlakozó, annak tengelyére merőlegesen álló két épületszárny veszi közre. A két saroktoronyhoz íves melléképületeket kapcsoltak, ezáltal kettős díszudvart képezve, a főhomlokzat előtt látványában visszaadva a barokk kastélyoknál megszokott elrendezést.

Ha véletlenül esne

Eső esetén 2018. augusztus 26-án vasárnap este lesz megtartva a koncert, ugyanígy.

ÉM


Kastély-szerenád koncert

2018. augusztus 25. szombat 19:00 (borkóstolóval : 18:00 órától)

Esőnap: 2017. augusztus 26. vasárnap 19:00

A műsor:

Bach: C-dúr szvit

Mozart: Kis éji zene

Händel: Tűzijáték-szvit – látványos tűzijátékkal

Közreműködik: a Miskolci Szimfonikus Zenekar, vezényel: Antal Mátyás


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!