Edelény hírei

2014.03.11. 09:52

Határon túli civil szervezetek képviselői tettek látogatást Edelényben a Császta szőlőhegyen

Edelény - Az <strong>Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda</strong> (Ungvár) a Visegrádi Alap támogatásával projektet valósított meg "A Regionális együttműködés a visegrádi országokban: tapasztalatcsere és jó gyakorlat" címmel.

Edelény - Az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda (Ungvár) a Visegrádi Alap támogatásával projektet valósított meg "A Regionális együttműködés a visegrádi országokban: tapasztalatcsere és jó gyakorlat" címmel. A projekt keretében szervezett szakmai út egyik állomása Edelényben a Császta Szőlőhegy volt, ahol az Edelényi Hegyek Közössége tevékenységével és eredményeivel ismerkedtek meg a résztvevők. A program keretében az Edelényi Hegyek Közössége képviselője fogadta a vendégeket, mutatta be a szervezet által eddig elért eredményeket, majd rövid vendéglátásra invitálta a határon túli magyarokat Virág Tamás pincészetébe.

A delegáció vezetője elmondta, hogy a Miskolcon és annak vonzáskörzetében tevékenykedő civil szervezetek vezetőivel való találkozás során amellett, hogy bemutatták, milyen profilú civil kezdeményezést szeretnének elindítani, pályázatíróink számos őket foglalkoztató kérdést is megvitattak a vendéglátókkal. A legtöbbször arra keresték a választ, hogy a mindennapi megélhetési gondok szorításában élő kárpátaljaiak miként mozgósíthatók egy-egy kisebb-nagyobb közösség felemelését célzó program sikeres megvalósítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!