Edelény hírei

2012.06.26. 10:08

Befejeződik az edelényi tájház bővítése

Edelény - A projekt kapcsán kialakítanak egy gasztropincét is.

Edelény - A projekt kapcsán kialakítanak egy gasztropincét is.Befejeződik júliusra az edelényi tájház bővítése, amelynek keretében kialakítják a borsodi földvár interaktív bemutatóhelyét és gasztropincével kiegészített látogatóközpontját.

Edelény önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében pályázott sikerrel a beruházásra. A munkálatok idén tavasszal kezdődtek meg a közbeszerzési eljárásban legjobb ajánlatot tett, helyi Bódva-Ép Kft. kivitelezésében.

A látogatóközpont a 11. század második felét, Szent László királyunk és Edelény vitéz korát eleveníti meg. Egy, a földvárról készült terepasztal segítségével varázsolják a látogatók szeme elé a korabeli falut, bemutatva az akkori ruhákat, családmodellt és élethelyzeteket. Ennek révén a kor emberének az életébe képzelhetik bele magukat az érdeklődők, az interaktív lovagi játszótéren pedig lemérhetik bátorságukat, erejüket, gyorsaságukat, ügyességüket és okosságukat. A kiállítás mottóját ennek szellemében választották: „Próbáld ki, éld át milyen lehetett a mindennapi élet a kora középkorban!”

A projekt kapcsán kialakítanak egy gasztropincét is. Ennek kínálata révén a térség népi gasztronómiáját, helyi termékeit és a történelmi Császta szőlőhegyi borokat ismerhetik meg a látogatók. A terem alkalmas lesz időszaki kiállítások megrendezésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!