Edelény hírei

2012.05.10. 11:05

Megújul az edelényi Nefelejcs Óvoda

Edelény - Megkezdődött az edelényi Nefelejcs Óvoda korszerűsítése, amelyhez az önkormányzat százmillió forint uniós támogatást nyert el pályázaton.

Edelény - Megkezdődött az edelényi Nefelejcs Óvoda korszerűsítése, amelyhez az önkormányzat százmillió forint uniós támogatást nyert el pályázaton.A közbeszerzési eljárásban legjobb ajánlatot tevő helyi Bódva-Ép Kft. április végén látott hozzá a kivitelezéshez.

A fejlesztés során kicserélik a külső és belső nyílászárókat, felújítják a víz-, szennyvíz-, elektromos- és fűtéshálózatot, és új, külső liftház is épül. A vizesblokkok, a csoportszobák teljes felújítását, a burkolatok kicserélését, a belső festést követően vehetik majd birtokba a megújult óvodát a közel kétszáz kis lakó és a dolgozók.

A beruházás egy energetikailag korszerűsített, felújított, akadálymentesített épületet eredményez, ami az óvoda működésének a körülményeit javítja. A projekt várható hatásaként javulnak a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételek, valamint racionálissá és költséghatékonyabbá válik az intézmény fenntartása, különösen az energiatakarékosság terén.

A nyár végéig tartó munkálatok idejére a gyermekeket a város másik intézményében fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!