Friss hírek

2009.09.11. 22:25

ÁNTSZ: Nem valószínû, hogy az újinfluenza fertõzött a gólyatáborban

<p>Nem valószínû, hogy az újinfluenza fertõzött az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tatai gólyatáborában - mondta a Független Hírügynökségnek a Közép-Dunántúli Régió helyettes tisztifõorvosa hétfõn. Balatoni Mihály közölte: információi szerint csütörtökön négyen lázasodtak be a 600 fõs táborban, majd pénteken újabb 14-15 hallgatóról jelezték, hogy betegek lettek, de tüneteik inkább kimerültségrõl, meghûlésrõl árulkodtak. Mivel a tábor pénteken véget ért és mindenki hazament, mindenkit a saját háziorvosa lát már el, és újinfluenza gyanúja esetén õk intézkednek majd.</p>

Balatoni Mihály elmondta: információik szerint egyik hallgatónak sem lett magas láza, inkább hõemelkedésük volt, és a többi tünet alapján is inkább megfáztak. Az ÁNTSZ tudomása szerint egyik fiatalt sem kellett sem az ügyeletre sem kórházba szállítani. A fõorvos szerint az történhetett, hogy a jókedvû fiatalok kimelegedve a szabad téren szórakoztak, és mivel már hidegek az éjszakák, meghûlhettek.

Nem lehet természetesen teljesen kizárni, hogy valamelyikûjük az újinfluenza vírusával fertõzõdött - mondta a fõorvos. Mintavétel azonban most már csak abban az esetben lesz, ha valamelyik beteg diák háziorvosa úgynevezett sentinel orvos, tehát olyan doktor, akinek minden gyanús esetben mintát kell vennie.

A Független Hírügynökségnek a gólyatábor egyik betege beszámolt arról, hogy enyhe fejfájása, 37,2 fokos hõemelkedése és egy kis köhögése volt pénteken. A hallgató azt is elmondta: hétfõre szinte minden tünete elmúlt, és véleménye szerint is betegsége inkább megfázás, mint vírusos fertõzés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!