DVTK vs. Sopron – Nyílt levél

DVTK vs. Sopron – Nyílt levél
Miskolc – Nyílt levél az UNIQA-Euroleasing Sopron kosárlabdacsapatát működtető Raabersport Kft. részére.

Tisztelt Cím!

Engedjék meg, hogy örömem fejezzem ki, amiért a jelenlegi két legjobb női kosárlabda-csapat vívhatja a Magyar Bajnokság döntőjét.

Az első két mérkőzés magas színvonalú kosárlabdát hozott, amelynek fényében a 2015. április 6.-án, Sopronban tapasztalt rendezési hiányosságok különösen méltatlanként értékelhetők.

A mérkőzést a 400 km-es távolság ellenére mintegy 70 diósgyőri szurkoló, köztük számos hölgy tekintette meg a helyszínen. Önök a vendégszurkolók számára olyan mellékhelyiséget biztosítottak, amelyben egyetlen, törött ülőkével rendelkező WC-csésze volt található, toalett-papír, kézmosási lehetőség, szappan és tükör nélkül. Ezen állapotok még 30 éve is elfogadhatatlanok lettek volna, nemhogy a XXI. században, a magára oly sokat adó Sopron városban.

Kérjük Önöket, adják meg a tiszteletet a DVTK szurkolóinak, és biztosítsanak olyan szurkolási és higiéniai feltételeket, amilyenek a miskolci Generali Arénában a soproni drukkereket fogadják.

Kérjük továbbá, hogy a mérkőzések biztosítását ellátó gazdasági társaság munkatársaival közöljék, a diósgyőri szurkolók nem bűnözők, nem bűncselekmények elkövetése céljából utaznak Sopronba, hanem kedvenc csapatukat buzdítani. Ennek ellenére, a békés szurkolókban már megjelenésükkel is megbotránkozást és riadalmat keltő, büntetett előéletűnek tűnő biztonsági személyek, az első mérkőzésen folyamatosan provokálták szurkolóinkat, csak a véletlenen múlott, hogy nem történt komolyabb atrocitás. A diósgyőri szurkolókra megjegyzéseket tettek, erejüket fitogtatták, keresték az ürügyet a durva beavatkozásra, majd a mérkőzés végén, minden ok nélkül, erőszakkal ürítették ki a piros-fehérek szektorát.

Mivel a vasárnapi mérkőzésre legalább száz diósgyőri drukker érkezése várható, a biztonsági őrök hasonló hozzáállása könnyen botrányhoz vezethet.

Ezt elkerülendő, a biztonsági őrök magatartása és tevékenysége a teljes mérkőzés folyamán rögzítésre kerül, hogy az esetleges későbbi eljárásokban bizonyítékul szolgálhasson.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a biztonsági szolgálat részéről tapasztalt legkisebb jogsértés esetén, szabálysértési vagy büntető-feljelentés formájában megtesszük a szükséges intézkedéseket, továbbá a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarához fordulunk, többek között ellenőriztetve a biztosításban részt vevő személyek erkölcsi bizonyítványát.

Ismételten kérjük Önöket, tegyék lehetővé, hogy a vasárnapi mérkőzés a kosárlabda ünnepe legyen, ezért szíveskedjenek biztosítani a nyugodt és kulturált szurkolás feltételeit.

Jó munkát kívánva, maradok tisztelettel,

Miskolc, 2015. április 10.

Egy DVTK szurkoló ügyvéd