DVTK Jegesmedvék: Nyolccal verték a Brassót

DVTK Jegesmedvék: Nyolccal verték a Brassót
DVTK Jegesmedvék: Nyolccal verték a Brassót - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
Második erdélyi túráját kezdte a DVTK Jegesmedvék csapata, és fölényes győzelmet arattak a tartalékos Brassó fölött.

A mérkőzésre a Brassó jóformán a második csapatával állt ki, ennek megfelelően a Jegesmedvék szinte egykapuztak az első harmadban, és csak idő kérdése volt, mikor lőnek gólt. A 8. percben Tóth a kapu mögül szolgálta ki a középen érkező Dansereau-t, aki nagy gólt lőtt (0-1). Ezt követően Popovics percei következtek, hiszen 27 másodperc alatt kétszer is mattolta a hazai kapust (3-0). A 17. percben emberelőnyös góllal növelte előnyét a vendégcsapat: szépen kipasszolt akció után Galanisz talált be (0-4).

Dudas: végleges kiállítás

A második játékrész 4. percében a román bírók végleges kiállítással sújtották Dudast, fejre irányuló támadás miatt, ami azt jelenti, hogy csütörtökön nem játszhat a Csíkszereda ellen. A Jegesmedvék továbbra is nagy fölényben játszottak, és a 19. percben Hajós révén növelték is az előnyüket (0-5).

A harmadik harmadban Tóth kétszer, Miskolczi pedig egyszer talált be, és így alakult ki a 8-0-ás végeredmény, Kiss Bence pedig száz százalékos kapusteljesítménnyel zárt.


JEGYZŐKÖNYV

ASC Corona Brasov – DVTK Jegesmedvék

0-8 (0-4, 0-1, 0-3)

Brassói jégcsarnok, 250 néző. V.: Csomortani, Iliescu, Csata, Trandafir.


DVTK Jegesmedvék: Kiss – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.

ASC Corona Brasov: Béres – Balla, Sprencz, Anton A., János, Popa, Fetes R., Ghiorghies, Dimitru, Balázs, Imecs, Grigori, Anton I., Péter, Márton Fetes N., Móré(k). Edző: Keresztes Ottó.


Gól: senki ill., Dansereau, Popovics(2), Galanisz, Hajós, Tóth(2), Miskolczi

Kiállítás: 6 perc illetve 6 perc (+25 perc Dudas)


Mayer Péter: – Ebben a mérkőzésben alig volt kihívás, mert a Brassó nagyon „vékony” kerettel állt ki ellenünk. A csapatunkat nem érheti kritika, hiszen végig mentünk előre. Sajnos vezéráldozattal járt a meccs, mert egy nagyon kétes ítélet miatt Dudas nem játszhat holnap.