DVTK Jegesmedvék: A szurkolói elvárásokhoz kerestek támogatókat

Akt.:
Az ankéton mutatták be a DVTK Jegesmedvék új mezét
Az ankéton mutatták be a DVTK Jegesmedvék új mezét - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Évadnyitó szurkolói ankétot tartott szerdán a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata.


A szezon első meccsét (pénteken a Ferencváros érkezik a Népkertbe) mindig a drukkerekkel való találkozó előzi meg a Maciknál, ez ezúttal sem történt másként, és abban sem volt változás, hogy az utánpótláskorú játékosok – szüleikkel, edzőikkel együtt – a Centrum előtt gyülekeztek, majd onnan vonultak át közösen az eseménynek helyt adó közeli bevásárlóközpontba.

A beöltözött gyerekek még a régi sárga-fekete mezt viselték, illetve jó pár szurkoló ugyanilyen színekben pompázó sálat hozott magával, ám amint az ismert: a közelmúltban a klub együttműködési megállapodást kötött a DVTK-val, ami azt jelenti, hogy a csapat a továbbiakban DVTK Jegesmedvék néven szerepel, illetve a Diósgyőr piros színe teret nyer a klubnál, ami az ankét későbbi részében bemutatott új mezen is jól látható volt. Az arculatváltás – ami szintén az összejövetelen kiderült – nem érinti majd a Paddy and the Rats zenekar által közel öt éve írt Jegesmedve-indulót, amelyben például olyan sor van, hogy ,,…Medvék! Medvék! Sárga-feketék…”

Sok pénz és munka

Még mielőtt a szpíker bemutathatta volna az ankéton résztvevőket, Egri István, a klub vezetője szólt a megjelentekhez: „Még csak most volt március, de hipp-hopp elteltek a hónapok. Azóta rengeteget dolgoztunk, azon gondolkodtunk, hogy miként lehetne átélni újra az akkori sikereket. A következő szezonban is mindent megteszünk a hasonló eredményekért, ennek megfelelően kezdtük el az új csapat felépítését. Egy ilyen csapat fenntartása sok pénzbe, munkába kerül, azt hiszem, az alacsonyabb igények, helyezések senkit sem érdekelnek, sem a játékosokat, sem titeket. Ehhez az elváráshoz kellett megfelelő támogatókat találni, örülök, hogy Miskolc városa és a DVTK mellénk állt, azonosultak a céljainkkal. Köszönjük mindezt a polgármester úrnak és a DVTK tulajdonosi körének”.

ÉM-MI