Tarolt a Miskolci Fotóklub a 48. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemlén

Akt.:
A zsűri és a nyertes képek - balról Hencz Judit, jobbról Horváth Imre, lent Vajda János
A zsűri és a nyertes képek - balról Hencz Judit, jobbról Horváth Imre, lent Vajda János - © Fotó: Herendy Adrienn
Miskolc – Vasárnap rendezték meg a 48. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemlét, ahol nyílt zsűrizés keretében tekinthették meg a pályázott műveket a fotósok és érdeklődők.

A pályázat nagy múltra tekint vissza, 1969-ben tartották az első szemlét Miskolcon, a következő évben pedig csatlakozott Heves és Nógrád megye is, így ez Magyarország legrégebbi fotópályázata. Azóta minden évben megrendezik, a szervezés joga pedig minden esztendőben más megyét illet – 2018-ban ismét Borsod-Abaúj-Zemplén volt a soros.

Három kategóriában (színes, fekete-fehér és természetfotó) nevezhettek azok, akik fotóművészeti ambíciókat dédelgetnek, akár amatőrök, akár profi fotósok.
Idén körülbelül 750 alkotás érkezett a felhívásra, melyek közül 3 forduló után kerültek ki a győztesek, illetve azok a munkák, melyek bár helyezést nem értek el, de érdemesnek ítélték arra, hogy a pályázat képeiből rendezett kiállításon szerepeljenek.
A zsűri elnöke Horváth Imre fotóművész, a MAFOSZ elnöke, tagjai: Hencz Judit – többszörösen díjazott természetfotós és Vajda János – fotóművész, a MAOE fotóművészeti tagozatának vezetőségi tagja voltak.

A nyílt zsűrizés azért egyedülálló, mert Miskolc specialitása, egyik megyében sem szokás, ez kifejezetten helyi hagyomány. Ez azért is jó, mert így a fotósok találkozhatnak, megoszthatják egymással a tapasztalataikat, illetve figyelemmel kísérhetik mások munkáját.

Az idei szemle győztesei, akik mindhárman a Miskolci Fotóklub tagjai:
Színes kategória: Soltész Boglárka – Titok
Fekete-fehér kategória: Fekete Zoltán – Sorok között
Természet kategória: Bodolai Márton – Arra

A képekből tárlat is nyílik, az ünnepélyes megnyitó október 6-án, szombaton lesz a Miskolci Nemzeti Színház kiállítótermében.

BNEDiósgyőr.
BOON.HU


hirdetés