Diósgyőr hírei

2016.07.29. 19:42

XVII. Középkori Forgatag - Az év legnagyobb történelmi játéka a Diósgyőri várban

Miskolc - Középkori forgatag lesz július 30–31-én a Diósgyőri várban.

Miskolc - Középkori forgatag lesz július 30–31-én a Diósgyőri várban.

Legnagyobb történelmi játékaira készül a Diósgyőri vár július 30–31-én. A XVII. Középkori Forgatagon a várjátékok kedvelői sok újdonságra, valósághű viadalokra és mulatságra számíthatnak középkori módra. A Diósgyőri vár ezen a hétvégén egy nyüzsgő középkori udvarrá változik, a Lovagi Tornák Terén pedig izgalmas lovagi előadásokat láthatnak, amelyeken a harc „első vérig” zajlik.

A XVII. Középkori Forgatag több újdonsággal is szolgál a történelmi játékok kedvelőinek: a hatalmas, új arénában valósághű viadalokat rendeznek, a történelmi kalandozás éjszaka is folytatódik, és külföldi csapatok is érkeznek az I. Diósgyőri Buhurt Tornára.

Lovagi bemutatók

Az idei év újdonsága, hogy a Diósgyőri vár mellett a szomszédban található Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a programokba. A hatalmas arénában mindennap két alkalommal izgalmas történelmi előadásokat rendeznek, amelyen népes lovagrendek, fordulatos, meglepetésekkel teli műsor és valós megmérettetés várja a látogatókat, a torna végén pedig bajnokot is hirdetnek. Az arénában 10:30-tól a Bajnokok viadalát, 18 órától pedig a Legendás kardforgatókat láthatják, de a küzdelem mellett a középkori táncok, vidám történetek, zenés komédiások és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetek is szórakoztatják majd a közönséget.

Kassai Lajos, a Lovasíjász című film főszereplője is részt vesz a tornákon, de érkezik a visegrádi Szent György Lovagrend, a kisújszállási Szabad Lovagok Rendje, a Sárkányos Szövetség Lovagjai, a Pavane zászlóforgatók is, akikkel a Lovagi Tornák Tere mellett a Diósgyőri vár programjain is találkozhatnak. Nagy Lajos király udvarában lovagi bemutatók, mesterek udvara, kézműves finomságok, banyatanya és udvari zenészek is szórakoztatják a vendégeket.

Először rendeznek buhurttornát a középkori játékokon, amelyen a prágai Nemzetek Viadalán szereplő magyar csapat is képviselteti magát vendégeivel. Az eredetileg középkori, lovagi sport ma már az izgalmas páncélos, „full-kontakt” történelmi vívás elnevezése.

A programokról részletesen a www.diosgyorivar.hu oldalon, valamint a vár hivatalos Facebook-oldalán olvashatnak.

ÉM


A programból

10:00 Utat a királynak!

10:30 Bajnokok viadala

12:30–17:30 I. Diósgyőri Buhurt Torna ­– Lovagi Tornák Tere

12:30–14:30, majd 15.00–17.30 Lovagi bemutatók – Várárok

18:00 Legendás kardforgatók

21:00-tól fáklyás felvonulás és éjszakai programok a várban (csak szombaton)


(Kattintson a képre a teljes méretért!)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!