Digitália

2023.06.29. 06:00

Vásárol a TikTokon? Túl könnyen átverhetik!

Az emberek már nagyjából 850 milliárd forintot költöttek ezen a felületen, és a felhasználók fele már vett valamit a TikTok LIVE-on keresztül. Óriási benne a potenciál, de veszélyes is lehet.

MW

Forrás: Shutterstock

A TikTok az egyik legnépszerűbb alkalmazás, a világ több mint 200 országában több mint 1 milliárd aktív felhasználója van. A felhasználók fele 18 és 24 év közötti fiatal, akik nyitottak a platform kínálta új lehetőségekre.

Ilyen például a vásárlás: az alkalmazásban ugyanis a felhasználók és a márkák megmutathatják termékeiket videókban és élő adásokban, és onnan közvetlenül meg is lehet vásárolni őket.

1. Legyünk alaposak és megfontoltak

Mint minden online vásárlás esetén, itt is különösen fontos, hogy körbejárjuk az adott termékeket és magukat az értékesítőket is. Figyeljünk arra, hogy megbízható forrásból rendeljünk, ugyanis könnyen lehet, hogy átverés áldozatai lehetünk. Csak alapos megfontolás után adjuk meg a vásárláshoz bankkártyaadatainkat.

2. Ne impulzusból vásároljunk

Ha tehetjük, ellenőrizzük, hogy az Árukereső.hu-n elérhető-e ez a termék – hátha kiderül, hogy akár jobb áron is hozzáférhetünk. A TikTok-videók egyik fő célja, hogy

azonnal hassanak ránk, és impulzusvásároljunk.

Célszerű megfontoltnak lenni, és alaposan körbejárni kiszemelt termékünket. Az Árukereső.hu-n pontosan ezt a célt szolgálják a „Megbízható bolt” jelölésű üzletek: náluk minimális az esély, hogy pórul járjunk, ugyanis a felhasználói visszajelzések, az értékelések és az állandó megbízhatóság az, amivel kiérdemelhették ezt a titulust. Sőt, külön figyelmet érdemelnek Az Ország Boltja verseny nyertesei, amely vállalkozások nem csak megbízhatóságukkal, hanem kimagasló ügyfélélményükkel nyerték el a címet, melyben a vásárlói visszajelzések játszották a legfőbb szerepet.

3. Ellenőrizzük az értékesítőt

Nézzük meg, hogy egyáltalán ki az, akitől vásárolnánk. Ha pár napja jött létre a profilja, vagy úgy tűnik, hogy követőinek jelentős része nem is valódi ember, hanem bot, akkor ódzkodjunk a rendeléstől. Megnézhetjük, van-e egyáltalán saját honlapja, vagy csak gyorsan létrehozott egy fiókot a könnyű pénzszerzés reményében.

4. Ismerjük meg a lehetőségeinket

Gyakori csalás, hogy megkapjuk a terméket, csak az nem olyan, mint amilyet szerettünk volna. Ilyenkor nagyon fontos, hogy már előre tájékozódjunk arról, hogy mik az opcióink: a TikTokon például a termék beérkezését követően 6 napunk van jelezni problémánkat. Az Árukereső.hu-n pedig a vásárlási garancia gondoskodik arról, hogy elégedettek legyenek az ügyfelek.

Hiába tűnik tehát vonzónak az, hogy kedvenc tiktokereinktől rendeljünk közvetlenül termékeket, a fizetés előtt gondoljuk át a folyamatot, és bizonyosodjunk meg akár más felületeken arról, hogy hiteles forrásból vásárolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!