Friss hírek

2010.01.14. 11:03

Agóra kultúrközpont épül Békéscsabán a 40 éves ifiház helyén

<p>Az alapokig lebontják a régi ifjúsági házat Békéscsabán és a helyére csaknem teljesen uniós és állami pénzbõl egy több funkciós közösségi központot emelnek. Az épületben a kulturális rendezvényeken kívül néhány környezõ kistérséggel együttmûködve területi tanácsadó szolgáltatást is nyújtanak. A munkálatok tavasszal kezdõdnek. Az új Agóra 2011 nyarára épül fel és csaknem két milliárd forintba kerül majd - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Vantara Gyula polgármester.</p>

Egy teljesen modern, minden szempontból XXI. századi közösségi házat kapnak a csabaiak. A beruházás a városnak alig 250 millió forintjába kerül, mert a költségek 87 százalékát uniós és állami forrásból fedezik. A régi épületet lebontják az alapokig és arra húzzák fel az új falait. Az ifjúsági ház modern, kultúrcentrummá alakítása 1 milliárd 951 millió forintba kerül majd.

Tavaly volt 40 éves az ifjúsági ház és szeretnénk, ha az Agóra még legalább ennyi ideig ki tudná elégíteni a békéscsabaiak kultúrigényeit - mondta a polgármester. A beruházás új munkahelyeket is teremt. Az építkezésen 80-100 embernek tudnak munkát adni, az Agórában pedig a régi dolgozók mellé 11 újat szeretnének felvenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!