Debrecen hírei

2011.06.18. 13:51

Együtt küzdhetnek Vitéz Lászlóval a gyerekek a Mutatványos napon

<p>Debrecen -&nbsp;Kultúrtörténetünk egy darabját szeretnék bemutatni a Mutatványos napon.</p>

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Mutatványos napot vasárnap 11 órától, a Nagyerdei Kultúrpark, a Vojtina Bábszinház és a Korngut-Kemény Alapítvány összefogásával. A rendezvény célja, hogy Kemény Henrik bábművész hagyományait megőrizzék, és a jelen generációnak bemutassák Vitéz László alakját – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Asbóth Anikó, a Vojtina vezetője.

A program mutatványos felvonulással, illetve az elvarázsolt kastélyban a „Vitéz László és barátai” című bábkiállítás megnyitásával kezdődik. Kemény Henrik, a 87 éves, de a szervezők szerint hihetetlen vitalitással rendelkező művész kisebb meglepetéssel készül a remélhetőleg népes közönség számára. A délután folyamán a gyerekek megtekinthetik a Vitéz László és az elátkozott malom, Ilók és Mihók, valamint a Toldi Miklós című bábelőadásokat, majd saját kezűleg készíthetik el Vitéz László és barátai bábjait.

 

Ördögkeresés a Mutatványos napon

 

A rendezők minden évben gondoskodnak valamilyen különleges, csak a Mutatványos napra szóló programmal. Az idén interaktív játékra hívják a gyerekeket, akik ördögkeresésben vehetnek részt, s ennek során szembe kell szállniuk az útjukba kerülő akadályokkal.

A belépőjegyárakat igyekeztek a szervezők úgy alakítani, minél több család számára kedvezőek legyenek, így a gyermekek 500, a felnőttek 700 forintért léphetnek be vasárnap a Vidámpark területére, míg a 3 fős családi jegy 1400 forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!