Friss hírek

2010.02.03. 15:42

Süllyed egy teherhajó a Dunán - léket kapott, még a vízben van

<p>Léket kapott, ezért kezdett süllyedni egy teherhajó szerda délután a Dunán, Visegrádnál - mondta a Független Hírügynökségnek Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivõje. Egy német lobogó alatt hajózó áruszállító hajóról van szó, ami hegymenetben, vagyis Esztergom irányába haladva kapott léket.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, vészjelzést adott le szerda délután egy teherhajó kapitánya, mert elmondása szerint süllyedni kezdett a hajója a Dunán, Visegrád közelében. A tûzoltókat délután fél három után értesítették, és rögtön elindultak arra a partszakaszra, ahová várhatóan megérkezik a hajó.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivõje a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a német lobogó alatt hajózó önjáró áruszállító hajó léket kapott a Dunán, a visegrádi vár közelében, amikor hegymenetben haladt. Víz tört be a jármûbe. A kapitány azért, hogy elhárítsa a süllyedés közvetlen veszélyét, igyekszik a partnak kormányozni a hajót. Délután három óra körül sikerült a part közelébe manõvereznie, attól 40-50 méterre van, igyekszik a partnak kormányozni a hajót.

A szentendrei tûzoltók a helyszínre tartanak, hogy kiszivattyúzzák a vizet a hajótestbõl. Ezután kezdõdhet meg a lék helynek keresése, amit már a hajó személyzete végez majd el.

A visegrádi vár feletti szakaszon a meder sziklás, nem kizárt, hogy a mederben lévõ sziklának ütközött a hajó, de errõl még biztosat nem tudni - tette hozzá Bajkó Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!