„A Selyemút tükrében” fotókiállítás Cigándon

A tárlat látogatói
A tárlat látogatói - © Fotó: NA
Cigánd – A Kínából érkező Wei Xiang, Szamódy Zsolt Olaf és Á. Tóth József és több magyar fotográfus képeiből készült kiállítást nyitották meg Cigándon, a Bodrogközi Múzeumportán.

Felismerték a hiányosságot

A Selyemút hajdan összekötötte Kínát és a világot, de a sok ezer kilométeres út mentén élő népek, népcsoportok mindennapjairól, kultúrájáról, napi történéseiről szinte semmit nem tudtak az emberek, lehettek akár kínaiak, akár európaiak.

A hazai fotográfusok viszont felismerték ezt a hiányosságot, és a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagjai évekkel ezelőtt elkezdtek megismerkedni Kínával.

A cigándi megnyitóünnepségen részt vett Ms. Wang Xinyi, a Kínai Népköztársaság Budapesti Nagykövetsége kulturális tanácsosának helyettese, Mr. Wei Xiang kínai képzőművész-fotográfus, valamint Á. Tóth József és Szamódi Zsolt Olaf fotográfusok.

A kapcsolatok fontossága

A megnyitón a magyar–kínai kapcsolatok fontosságáról és jelentőségéről dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőnket hallhatták.

A cigándi vendégek sorát Cigánd város megjelent képviselő-testületének tagjai, Oláh Krisztián polgármester, Ablonczy Dániel alpolgármester, dr. Szepesy Márk jegyző, Kristóf István református lelkész, Csáki Balázsné, „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány kuratóriumának elnöke, az alapítvány kuratóriumának tagjai, önkéntesei, a környező múzeumokból érkezett vendégek, valamint a Bodrogköz településeinek polgármesterei és természetesen a helyi lakosok színesítették.

A tárlat nyáron megtekinthető a Bodrogközi Múzeumportán.

ÉMCigánd.
BOON.HU


hirdetés