Helyi közélet

2015.09.05. 23:18

Nagy lehetőségeket kaptak a színháztól

Miskolc - Igó Éva és Dézsy Szabó Gábor lesz a színházi évadnyitó ünnepi műsor vendége.

Miskolc - Igó Éva és Dézsy Szabó Gábor lesz a színházi évadnyitó ünnepi műsor vendége.

Igó Éva nagyon örül, hogy ő is meghívott művésze a Miskolci Nemzeti Színház színházünnepi estjének. Azt is elmondta, mit jelentett számára a miskolci színház, ahol 1980 és 1984 között játszott.

Miskolc nagyon fontos állomása volt az életemnek, és rendkívül boldog voltam ott. Fiatal színésznőként olyan szerepeket kaptam, melyeket el kellett játszanom a későbbi fejlődésem érdekében. Nagyszerű rendezőkkel dolgozhattam együtt és kiváló színművészekkel. Abban az időben Csiszár Imre volt a színház igazgatója. Nagy élményt jelentett például, hogy Major Tamással is egy színpadon játszhattam, aki előzőleg a főiskolán a tanárom volt. De a színházban dolgozott akkor Jancsó Miklós, Hernádi Gyula, Szőke István, hogy csak néhány nagy nevet említsek. Röviden tényleg úgy tudnám jellemezni a miskolci éveket, hogy boldog voltam – fogalmazott Igó Éva.

A szíve csücske

Dézsy Szabó Gábor nagyon örül annak, hogy Béres Attila színházigazgató meghívta a gálaestre.

– Úgy tudom, ez az est egy sorozat első rendezvénye lesz, és megtiszteltetés, hogy rögtön az első vendége lehetek. Nekem Miskolc a szívem csücske, 17 évig játszottam ott. Rengeteg szerepet kaptam. Miskolcon tanultam meg a szakmát, ezért is olyan fontos számomra ez a város és a színháza – sorolta lelkesen a színművész. – Nagy példaképeim voltak Komáromy Éva és Varga Gyula. Emlékszem, a Dankó Pistában játszottunk együtt. Elkezdődtek a próbák, én mint zöldfülű próbálkoztam. Ők figyelték, figyelték, és olykor egy-egy mondattal segítettek, tapintatosan. Én örültem, hogy átadják nekem a tapasztalataikat, ötleteiket – idézte emlékeit.

ÉM-HE


Miskolc - Színházünnep a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 6-án. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában