Ha azt mondom, színház…

Akt.:
Ha azt mondom, színház… (múlt, jelen, jövő…) – Színházünnep a Miskolci Nemzeti Színházban
Ha azt mondom, színház… (múlt, jelen, jövő…) – Színházünnep a Miskolci Nemzeti Színházban
Miskolc – Színházünnep a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 6-án.

Ahogy a miskolci közönség már megszokhatta, idén is közös ünnepléssel, színes programokkal, zenével és vidámsággal várja a színház az érdeklődőket évadnyitó programjára. Idén szeptember 6-án, Ha azt mondom, színház… (múlt, jelen, jövő…) – Színházünnep a Miskolci Nemzeti Színházban – című rendezvényre hívják a miskolciakat, ahol az évad repertoárjához kapcsolódó főzőversennyel, Lúdas Matyi bemutatóval, Évadnyitó színházi esttel, és 1000 lufival teszik emlékezetessé a 192. évadkezdést, a színház előtt. Délelőtt az évad bemutatóihoz kapcsolódó ételekkel versenyeznek a színészekből álló csapatok, de nem elég jó szakácsnak lenni, hisz a „műsoros ebédhez” produkció is jár. A neves séfekből álló szakmai zsűri a csapatok performance-át és főzőtudományát egyaránt értékeli.

Flashmob és lufik

Új bemutatóval is készül a színház, hiszen a kicsiket és nagyokat Lúdas Matyi várja délután a kamaraszínházban. A főutcán egész nap találkozhatnak velük és meglepetés flashmob-akcióikkal: elfoglalják a villamosokat, és 1000 lufit töltenek meg a színházról születő gondolatokkal.

unnep_megallito-plakat

(Kattintson a képre a teljes méretért!)

Ha azt mondom színház, te mit mondasz? – ezzel a kérdéssel járják a várost, a válaszokat pedig ezer luftballonra írják fel. A városban mindig fontos volt a színház, hiszen közel 200 évvel ezelőtt a „miskolciak” saját akaratukból emelték az ország legelső magyar nyelvű teátrumát.

ÉM


Színházünnep Miskolcon, 2015. szeptember 6.

 • Egész nap: Meglepetés flashmobok
  Helyszín: sétálóutca és az 1-es és 2-es villamos
 • 09:30–12:30 – Kifőztük az évadot! Egész délelőtt színészcsapatok főzőversenye. A tányéron: a bemutatók ihlette specialitások – dalok, versek, táncok. A színpadon: Ízfokozó – a főzőcsapatok fűszere és showja, a specialitásokhoz. Helyszín: A színház előtt és a Déryné kertben
 • 12:30–13:00 – Eredményhirdetés
 • 15:00 – Lúdas Matyi / Premier
  Helyszín: Kamaraszínház
 • 18:30 – Helynekemben a helyünk! A Helynekem MNSZ-szalonjának és szobaszínházának avatója.
 • 19:30–21:00 – Múlt, Jelen, Jövő – Évadnyitó ünnepi műsor a Miskolci Nemzeti Színház egykori és jelenlegi művészeinek fellépésével. Közreműködik: A Társulat, Igó Éva, Dézsy Szabó Gábor. Helyszín: Déryné kert – a művészbejáró előtt

Színházműsor

Szeptember 6., vasárnap

 • 15.00 Lúdas Matyi (bérletszünet) – Kamaraszínház

Szeptember 11., péntek

 • 19.00 Az eltört korsó (vendégjáték a budapesti Thália Színházban a Vidéki Színházak Fesztiválján)

Szeptember 17., péntek

 • 17.00 Egy óra a versek között művészeink társaságában – Játékszín

Szeptember 19., szombat

 • 10.00 Lúdas Matyi (bérletszünet) – Kamaraszínház)
 • 19.00 Kilépő – Játékszín

Szeptember 23., szerda

 • 14.00 Lúdas Matyi (bérletszünet) – Kamaraszínház

Nagy lehetőségeket kaptak a színháztól

Miskolc – Igó Éva és Dézsy Szabó Gábor lesz a színházi évadnyitó ünnepi műsor vendége. tovább »

Fiatalos színház egy fiatalos térben – MNSZ szalon a romkocsmában

Miskolc – Fúrás, faragás, festés – készül a Miskolci Nemzeti Színház szobája a Helynekemben! A különleges térben a teátrum előadásairól készült hangulatképek és a színészek kézlenyomatai együtt adnak eleven képet a miskolci teátrum életéről, általuk válik láthatóvá a fiatalok számára mindaz, ami a falakon belül történik. tovább »
hirdetés


hirdet�s