Bulvár, celeb

2018.02.16. 07:11

Sztárok, akiknek a kinézetén és karrierjén inkább dobott az idő, mintsem rontott volna

Hollywoodban nem szabad megöregedni. Nem véletlenül terjedt el ennyire a plasztikai beavatkozások divatja. A színészek féltik a munkájukat, a filmstúdiók pedig kemény elvárásokat támasztanak a külsőt illetően. Ám vannak olyan emberek, akik a korral csak nemesednek, egyszerűen jól állnak nekik a ráncok vagy akár az ősz haj. És nem is félnek a korukhoz „passzoló” szerepeket elvállalni, inkább a kihívást keresik bennük. Ők a filmgyár nagy túlélői!

Hollywoodban nem szabad megöregedni. Nem véletlenül terjedt el ennyire a plasztikai beavatkozások divatja. A színészek féltik a munkájukat, a filmstúdiók pedig kemény elvárásokat támasztanak a külsőt illetően. Ám vannak olyan emberek, akik a korral csak nemesednek, egyszerűen jól állnak nekik a ráncok vagy akár az ősz haj. És nem is félnek a korukhoz „passzoló” szerepeket elvállalni, inkább a kihívást keresik bennük. Ők a filmgyár nagy túlélői!

Morgan Freeman

A 80 éves színész egy percig sem próbált fiatalabbnak látszani a koránál. Egyszerűen átnyergelt más szerepekre. És milyen jól tette! Nem sok színész mondhatja el magáról, hogy az idő múltával nemhogy nem kerül a süllyesztőbe, hanem egyenesen Az Úr szerepét kapja meg, ahogy történt ez Freeman-el A Minden6ó című filmben.

Patrick Dempsey

A Grace klinika sztárjának bizony nagyon jót tettek az évek. Igazából a siker nála pont az évek múlásával jött el, bár már 21 éves korától feltűnt mind a képernyőn, mind a vásznon. Kétségtelenül sokkal érettebbnek és sármosabbnak látszik deresedő hajjal, amit sikeresen kamatoztat a filmszakmán kívül is, volt már a Versace divatház és L’Oréal „arca” is.

Diane Keaton

A 72 éves színésznőt A Keresztapa-trilógia emelte a világsztárok közé, mégsem ragaszkodott soha görcsösen ehhez a státuszhoz. Az idősödést is nevetve vette tudomásul és ez nagyon jól áll neki a mai napig. Ahogy az is, hogy lányok helyett most már anyákat, sőt nagymamákat alakít parádésan. Ezt a szakma is észrevette, a díjait és jelöléseit még felsorolni is nehéz.

Judi Dench

Az angol színésznő egyszerűen az imádnivaló kategóriába tartozik. Színpadi és filmes színészként egyaránt megállta a helyét, rengeteg díjat nyert és a korát nemhogy nem tagadja, hanem egyenesen büszke rá. 78 évesen megmutatta a fiataloknak a vörös szőnyegen, hogy szerinte hogyan is illik egy hölgynek „villantania”. 80 évesen magára tetováltatta a „Carpe diem” mondatot (Élj a mában). Így kell ezt csinálni!

Daniel Day-Lewis

A filmipar egyik legválogatósabb színészeként tartják számon. Sokkal fontosabb számára a szakmája, mint a megjelenése, bár az utóbbira sem lenne oka panaszkodni. A színpadot soha nem adta fel a filmek kedvéért. A „method acting” képviselője, szerepben marad kamerán kívül is, kutatómunkát folytat egy-egy karakter megformálása előtt. 2014-ben lovaggá ütötte II. Erzsébet angol királynő.

Glenn Close

A 70 éves Glenn Close az évek alatt nem csak azt bizonyította be, hogy kiváló színésznő, hanem azt is, hogy magasról tesz arra, hogy felette is múlik az idő. A drámáról átnyergelt a komédiára, majd a sorozatra és mindenhol remekelt. Külsejét pedig kiválóan használta fel mindegyik szerepe egyedivé tételére.

Helen Mirren

A Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas brit színésznő olyannyira nem foglalkozik a korával, hogy konkrétan azt is elfelejtette, hogy nem 73 hanem 72 éves. Meg is lepődött egy interjú alatt, mikor a riporter erről felvilágosította. Mindig volt jobb dolga ennél, sőt egyre komolyabb szerepeket kapott, ahogy múlt az idő. Ő az egyetlen színésznő, aki mindkét Erzsébet királynőt megszemélyesíthette a vásznon (I. Erzsébetet az Elizabeth című minisorozatban, II. Erzsébetet pedig A Királynőben).

Jamie Lee Curtis

A Halloween-horrorszériával ismertté vált színésznőre sokáig szexszimbólumként és „sikoly-királynőként” tekintettek, de bebizonyította, hogy ennél jóval több van benne. Majdnem minden műfajú filmben feltűnt karrierje alatt de szinkronizált is és számon gyerekkönyvet írt. Saját bőrén tapasztalta meg, hogy a szépségnek nem lehet mindent alárendelni, hisz egy kozmetikai beavatkozás után rászokott a fájdalomcsillapítóra (az alkohol mellett) és csak hosszú évek múlva sikerült megszabadulnia függőségtől. Most már inkább a védjegye a rövid, ősz haj mintsem a korral járó „bosszúsága”.

George Clooney

A Vészhelyzet és dr. Doug Ross szerepe óta töretlen a népszerűsége az 56 éves színésznek. Az egyik vonzereje pont abban rejlett, hogy nem takargatta ősz hajszálait, ahogy azóta sem teszi. És ez azért nem csak a hölgyeknél jött be, hanem a rendezőknél is. Szerepei kétszer hoztak neki Oscar-díjat és háromszor Golden Globe-díjat.

Forrás: Brightside


[related-post post_id="3751504"]

[related-post post_id="3758112"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!