Bulvár, celeb

2018.02.20. 07:49

Sztárok, akiket filmforgatás alatt rúgtak ki

Egy film elkészítése bonyolult feladat, ahol mindennek tökéletesen kell működnie. A végeredmény érdekében a rendezők és producerek nem finomkodnak a színészekkel, akkor sem, ha a legnagyobb sztárokról van szó. Bárki könnyen lecserélve találhatja magát a viselkedése miatt, de akár azért is, mert úgy látják, hogy mégsem passzol a szerepéhez. Mutatunk pár érdekes példát is!

Egy film elkészítése bonyolult feladat, ahol mindennek tökéletesen kell működnie. A végeredmény érdekében a rendezők és producerek nem finomkodnak a színészekkel, akkor sem, ha a legnagyobb sztárokról van szó. Bárki könnyen lecserélve találhatja magát a viselkedése miatt, de akár azért is, mert úgy látják, hogy mégsem passzol a szerepéhez. Mutatunk pár érdekes példát is!

Anne Hathaway vs. Katherine Heigl

A Felkoppintva című film főszerepére eredetileg Anne Hathawayt szerződtették, aki a forgatáson szembesült vele, hogy a filmben lesz egy jelenet, amiben szülést kell eljátszania. A színésznő ebben nem akart részt venni - nemtetszésének hangot is adott - ám a rendező nem volt hajlandó kivenni a forgatókönyvből a jelenetet. Nem sokkal ezután ki is penderítették, és a szerepet végül Katherine Heigl játszhatta el.

Stuart Townsend vs. Viggo Mortensen

Kevésbé ismert, hogy a Gyűrűk ura-trilógiában Aragorn szerepére eredetileg Stuart Townsendet castingolták be. Összesen 4 napja zajlott a forgatás, mikor a rendező, Peter Jackson rádöbbent, hogy Townsend egyszerűen túl fiatalos kinézetű ahhoz, hogy hitelesen nézzen ki a szerepben. Inkább megváltak tőle, és Viggo Mortensennek adták a munkát, aki ezzel nemcsak egy filmszerepet nyert, hanem világhírűvé is vált.

Samantha Morton vs. Scarlett Johansson

A nő című filmben a készítőknek nem magával a színésszel gyűlt meg a bajuk, hanem a hangjával. A szerep szerint Samantha Mortonnak egy intelligens operációs rendszert kellett volna megformálnia csupán a hangja segítségével. Ám az első felvételek után a döntéshozók úgy találták, hogy a színésznő orgánuma abszolút nem passzol a férfi főszereplőhöz, Joaquin Phoenixhez. Jobban mondva nem tudták elhinni, hogy a karakter szerelembe eshet ezzel a „hanggal”. Nem is próbálkoztak többet, Samantha Morton ment, a helyére pedig szerződtették Scarlett Johanssont.

Ryan Gosling vs. Mark Wahlberg

Ryan a Komfortos mennyország című filmből került lapátra. Nem is a forgatás alatt, hanem már egy nappal a kezdete előtt. Ugyanis a rendező ekkor szembesült azzal, hogy a színésznek egyedi nézőpontja volt a szerepet illetőleg, ezért önszorgalomból jó pár kilót magára szedett, ami szerinte passzolt a karakterhez. A készítők nem így látták, ezért azonnal megváltak Goslingtól és Mark Wahlberget szerződtették le helyette.

Nicole Kidman vs. Jodie Foster

A Pánikszoba forgatásán Kidman összesen 18 napot dolgozott. Gyógyulófélben lévő térdsérüléssel küszködött a Moulin Rouge! készítése óta, és akkor jött rá, hogy még sincs megfelelő kondícióban ahhoz, hogy el tudjon játszani egy menekülős-szaladgálós karaktert. Ezt a producerek megértették, ám a forgatással nem álltak le csak miatta. Egyszerűbb volt a színészcsere. Így kapta meg a szerepet az Oscar-díjas Jodie Foster.

Kevin Spacey vs. Christopher Plummer

Kevin Spacey igen komoly okot szolgáltatott arra, hogy ne akarjanak vele együtt dolgozni. A színészt szexuális zaklatási botrányai miatt rúgták ki a Kártyavár című sorozatból és Ridley Scott új filmjéből, A világ összes pénzéből is. Mivel az utóbbi bemutatójáig összesen két hónap volt hátra, Spacey jeleneteit rohamtempóban forgatták újra Christopher Plummerrel.

Christian Bale vs. Leonardo DiCaprio

Az Amerikai pszicho című film főszerepére a producerek az akkor még kevésbé ismert Christian Bale-t választották, ám ez addig tartott, amíg a fülükbe nem jutott, hogy a népszerű Leonardo DiCaprio is érdeklődik a film iránt. Bale egy másodpercen belül házon kívül találta magát, a rendezővel, Mary Harronnal egyetemben, aki nem helyeselte DiCaprio szerepeltetését. Azonban a Titanic sztárja végül úgy döntött, hogy mégsem szeretne szerepelni a filmben, mert nem tett volna jót romantikus imázsának egy szociopata gyilkos karaktere. Így végül mégis kénytelenek voltak visszahívni, mind Bale-t, mind Harront.

Megan Fox vs. Rosie Huntington-Whiteley

Megan Fox a Transformers 3 - A hold sötétsége forgatása alatt különbözött össze Michael Bay rendezővel. Utóbbi ugyanis követelte, hogy a színésznő barnuljon le, és szedjen magára pár kilót. Erre Fox nem volt hajlandó, inkább nyilvánosan elhintette, hogy Michael Baynél borzalmasabb emberrel még nem dolgozott együtt. A végén nemcsak ő repült, hanem magát a karaktert is kihúzták a filmből, a helyére lépő Rosie Huntington-Whiteleynek pedig írtak egy teljesen új szerepet.

Robert Downey Jr. vs. George Clooney

Az összesen 25 díjjelölést begyűjtő Gravitáció című film férfi főszerepét eredetileg az improvizálásáról híres Robert Downey Jr. kapta meg. El is kezdték vele a munkálatokat, ám a rendező nem volt elégedett a látottakkal, így inkább George Clooneyt kérték fel. Alfonso Cuarón szerint:

Robert hihetetlenül tehetséges színész, de a film technológiai vonatkozásai egyszerűen gátat szabtak annak, hogy hitelesen játssza el a szerepet."

Natalie Portman vs. Claire Danes

Natalie Portman majdnem eljátszhatta Júlia szerepét a modern környezetbe helyezett Rómeó + Júlia című filmben. A válogatáson még előnyt jelentett, hogy csupán 14 éves, mint a karakter maga (a filmezésben azonban cseppet sem volt járatlan Natalie, hisz nem sokkal azelőtt figyeltek fel rá a Léon, a profi című filmben nyújtott alakítása miatt). Ám a forgatáson mindenkinek nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak túl fiatal egy romantikus szerephez, de ez a vásznon is pontosan látszik, pláne az akkor 21 éves Leonardo DiCaprio mellett. Így végül a helyére lépett Claire Danes, és visszatekintve maga Natalie is azt nyilatkozta, hogy a kirúgása teljesen jogos és jó döntés volt filmes szempontból.

Forrás: Brightside


[related-post post_id="3758112"]

[related-post post_id="3752547"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!