Bulvár, celeb

2013.02.14. 10:05

Lelőtte modell barátnőjét a paralimpikon

A műlábakkal versenyző Oscar Pistorius aranyéremmel tért haza tavaly Londonból. Betörőnek vélte a fiatal nőt, ezért lőtt rá.

A műlábakkal versenyző Oscar Pistorius aranyéremmel tért haza tavaly Londonból. Betörőnek vélte a fiatal nőt, ezért lőtt rá.

Holtan találtak rá Oscar Pistorius 30 éves barátnőjére csütörtökön reggel a dél-afrikai Pretoria-ban. A nővel két fejlövés végzett, melyet 26 éves barátja, a londoni olimpián aranyérmet szerzett Oscar Pistorius adott le rá egy luxus apartmanban, ahol közösen éltek. A férfi betörőnek gondolta a nőt, ezért nyitott tüzet rá.

A mindkét lábát elvesztő sportoló menedzsere szerint biztos, hogy baleset történhetett, mint elmondta Oscar stabil párkapcsolatban élt az áldozat Reeva Steenkamp modellel, aki korábban az FHM címoldalán is szerepelt. A lány aktív volt a közösségi oldalakon, egyik utolsó Twitter bejegyzése szerint a Valentin napra készült.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, a sportolót őrizetbe vették. Egy helyi hírforrás szerint Pistorius sokkos állapotba került az esetet követően, így találtak rá a rendőrök.

Dél-Afrikában kiugróan magas a fegyverrel elkövetett bűncselekmények száma, emellett liberálisak a fegyvertartási szabályok, majd minden háztartásban van lőfegyver.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!