Bulvár, celeb

2013.02.08. 10:49

Az alkohol a hűség záloga

Ha nem fogyasztjuk. Szólóban inni nem olyan vicces egy kapcsolatban, de ha a nő is a pohárhoz nyúl, akkor jelentősen megugrik a válás esélye.

Ha nem fogyasztjuk. Szólóban inni nem olyan vicces egy kapcsolatban, de ha a nő is a pohárhoz nyúl, akkor jelentősen megugrik a válás esélye.

Mintegy húszezer norvég pár szokásait vizsgálták annak kiderítésére, hogy milyen hatással van az alkoholfogyasztás a párkapcsolatra. Azoknál a pároknál, ahol az alkoholfogyasztás mindkét félnél meghaladta a "normális" szintet, 17,2% volt a válások aránya. Ez a szám alig magasabb annál, mint mikor csak a férj italozott masszívan, ez esetben a vizsgált házasságok 13,1%-a végződött válással.

Jelentősen magasabb volt az arány, mikor csak a nő volt masszív alkoholista, ez esetekben a házasságok 26,8%-a csődölt be, majd kétszer annyi, mint fordított esetben. Az alkoholizmus aligha azonosítható a női nemmel, azért lehet itt sokkal magasabb az arány.

Azok a párok, akik alkalomszerűen ittak, alig 6%-a ment szét, egyértelmű tehát a párhuzam az alkoholfogyasztás és a párkapcsolat sorsa között.

Magyarországon évente mintegy 25 000 válás történik, jó ideje emelkedő a tendencia. A házasságok több mint fele végződik így, aligha indulhatunk ki a norvég mintából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!