Bulvár, celeb

2011.02.22. 18:37

Az Eredetnek járna az Oscar-díj?

<p>Ha az illegális filmletöltések száma alapján osztanák ki az Oscar-díjakat, akkor idén minden bizonnyal a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Eredet vinné el a pálmát február 27-én.</p>

Sőt, ha a filmkalózokat szavazhatnának meg a kedvenceikről, akkor is ugyanez az eredmény jönne ki. Az alkotást hivatalosan nyolc kategóriában jelölték a díjra.

Ha az Oscar-díjak sorsa nem az Amerikai Filmakadémia tagjain múlna, hanem az illegális letöltések számán, akkor vasárnapról hétfőre virradó éjszaka egyértelműen az Eredet nyerné el a szobrot a legjobb film kategóriában. A TorrentFreak.com honlap összesítése szerint Christopher Nolan alkotását eddig már 13 millió 780 ezer alkalommal töltötték le a BitTorrent nevű oldalról. Az egyik riválisa a Facebook-film, vagyis a Social Network - A közösségi háló lenne 8 millió 630 ezer letöltéssel, a másik pedig a Toy Story 3, amit eddig 6 millió 620 ezer alkalommal szereztek meg a rajongók az internetről.

Ha a filmkalózok szavazhatnának a díjakról az alapján, hogy mi tetszett nekik a legjobban, akkor is az Eredet lenne az idei gála legnagyobb nyertese. A BitTorrent felhasználói körében végzett felmérés szerint az Eredetre a válaszadók 33 százaléka voksolt, míg mögötte 12-12 százalékkal a Toy Story és a 127 óra című filmek végeztek. A filmkalózok kedvenc férfiszínésze idén James Franco, míg a nőknél Natalie Portman a favorit. Ebben a letöltők véleménye megegyezik az Amerikai Filmakadémiáéval, hiszen idén mindkét fiatal színész esélyes az Oscar-díjra.

A BitTorrent kutatása az elmúlt három évben vizsgálta a letöltési mutatókat az Oscar-díjak átadásáig. A tapasztalatok szerint a gála után érthető módon megugrik az érdeklődés a győztesek iránt, vagyis ezeknek az alkotásoknak az illegális letöltése tovább nő. A cikk szerzője azzal védekezik, hogy az Eredet című film a hivatalos adatok szerint a bemutatása óta 823,5 millió dolláros bevételt hozott az alkotóknak, vagyis a több millió illegális letöltés nem állt a profit útjába. Az Eredetet egyébként 8 kategóriában jelölték idén az Oscar-díjra.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!