Bulvár, celeb

2010.11.23. 14:30

Megvan, mikor lesz az év esküvője!

<p>Kiderült mikor veszi feleségül Vilmos herceg Kate Middletont.</p>

A pár ugyan csak nemrégen jelentette be, hogy eljegyezték egymást, de azóta már az esküvő dátumát is kitűzték: Vilmos herceg és Kate Middleton a Westminster Apátságban esküszik egymásnak örök hűséget, 2011. április 29-én. A Westminster, ahol 1997-ben Vilmos anyjának, Diana hercegnőnek a temetése volt, évszázadok óta a brit uralkodók koronázási helye. A jelenlegi királynőt is itt koronázták meg, és itt volt az akkor még trónörökös Erzsébet esküvője Fülöp herceggel 1947-ben.

Érdekesség, hogy Vilmos apja, a walesi herceg másodikén szintén áprilisban kötött házasságot, igaz az az esemény a Szent Pál Katedrálisban történt.
A kormány korábbi döntése szerint erre a napra munkaszünetet rendeltek el az országban, David Cameron miniszterelnök kijelentette: ez a nap boldog és fontos nap alkalom lesz, a munkaszünet pedig biztosítja, hogy a legtöbb brit ember ennek részese legyen.

Ki fizeti az év esküvőjét?

Az is kiderült időközben - mert a britek ugyan örülnek az esküvőnek, de fizetni nem akarják - hogy az esemény pénzügyi részét a Middleton és a királyi család közösen viseli, de a kapcsolódó költségek, mint a biztonsági, rendészeti ügyek, valamint az utcák megtisztítása adófizetői pénzből történik.

Kate Middleton bikiniben - Képek! >>>

A brit híradások arról is beszámolnak, az esküvő dátum bejelentése előtt sok menyasszony pánikba esett attól félve, hogy a királyi pár ugyanaznap esküszik, mint ők elhomályosítva ezzel életük nagy napját. Lehet, hogy a következő híradások már arról szólnak, hogy mennyi brit pár próbálja áttetetni esküvője dátumát április 29-ről...
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!