Bulvár, celeb

2010.10.15. 16:15

Botrány Angelina Jolie filmje körül: a színésznő magyarázkodik

<p>A boszniai háború áldozataival találkozna Angelina Jolie, hogy tisztázza velük, pontosan miről szól első filmje, amelyet most is forgatnak Budapesten - írja pénteken nyilvánosságra hozott közleményében a hollywoodi sztár.</p>

Mint arról már beszámoltunk Jolie Szarajevóban és Zenicában szeretné folytatni a forgatást novemberben, de a bosnyák kulturális miniszter visszavonta engedélyét, miután a délszláv háború női áldozatainak több csoportja úgy nyilatkozott: sértőnek érzik a színésznő által kitalált szerelmi történetet. Az egyelőre cím nélküli filmben - eddig meg nem erősített hírek szerint - egy muszlim nő és szerb megerőszakolója közötti történetet dolgozzák fel. A borsonline.hu értesülései szerint ez a szál csupán a film körüli titkolózás miatt kialakult pletyka. "Olyan biztosan nincs benne, hogy szerelem szövődik egy bosnyák nő és megerőszakolója között” – állítja Jolie, utalva arra a vádra, mely szerint elbagatellizálja a Boszniában történt borzalmakat, a tömeges nemi erőszakot. Mint kiderült, valóban szerelmi történetről van szó; a bosnyák Leila és a szerb Daniel között, akiket a háború szétszakított, majd újra összehozott.

"Nagyon tisztelem a háború női áldozatainak szervezetének munkáját... és szeretnék velük személyesen beszélni, hogy a filmemről elterjedt félreértéseket tisztázzam" - írja Jolie az ENSZ menekültügyi szervezetén keresztül nyilvánosságra hozott közleményében. A színésznő hozzátette: az egyik ok, amiért elkészíti első rendezését az, hogy emlékeztesse az embereket arra, mi is történt az 1992-95 közötti délszláv háborúban, és fel akarja hívni a közvélemény figyelmét a túlélőkre. "Remélem, hogy az emberek egészen addig nem ítélkeznek a filmről, amíg nem látták" - zárja Angelina Jolie a közleményt.

A női áldozatok szövetségének egyik illetékese, Bakira Hasecic az AFP hírügynökségnek pénteken azt mondta: hajlandók találkozni Jolie-val, és belenéznének a forgatókönyvbe is, hogy lássák, vannak-e benne a történelmet és az igazságot meghamisító tények.

Az AFP azt is tudni véli, hogy a filmet készítő produkciós iroda már elküldte a forgatókönyvet Bosznia Muszlim-Horvát Szövetségének kulturális illetékeseihez. Sőt, a filmes cég biztos abban, hogy újra engedélyt adnak nekik a boszniai forgatásra, ha rájönnek, hogy filmjük "nem egy erőszakolóról szól".

További cikkek és videók a témában:

Angelina Jolie felforgatta Budapestet >>>>
Angelina magyar gyerekeknek osztott autogramot >>>>
Angelina Jolie és Brad Pitt Budapesten >>>>
Brad Pitt nem tudja, hol lakik >>>>
Visszavonták Jolie forgatási engedélyét! >>>>
Nézd meg hol lakik Angelina Jolie hazánkban >>>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!