Bulvár, celeb

2010.09.07. 11:00

Angelina Jolie Pakisztánban

<p>Árvízkárosultakkal találkozik Angelina Jolie amerikai színésznő Pakisztánban - jelentette az ENSZ menekültügyi hivatala kedden.</p>

Az ázsiai ország történetének legsúlyosabb áradása 21 millió embert érint.

"Az ENSZ Menetkültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete, Angelina Jolie ma Pakisztánba érkezett, hogy találkozzon az árízkárosultakkal, és felhívja a figyelmet a folyamatos segítségnyújtás szükségességére" - áll a világszerveztet közleményében. A 34 éves színésznő az ország észak-nyugati részébe utazik, és találkozik azokkal is, akik részt vesznek a segélyszervezetek munkájában.

Ez Angelina Jolie negyedik útja Pakisztánban azóta, hogy 2001-ben az UNHCR követe lett. A múlt héten videóüzenetben szólította fel a nyilvánosságot, hogy adakozzanak Pakisztán javára, és elmondta, ő maga 100 ezer dollárt utalt át az árvíz károsultjainak. Pakisztán történetének legpusztítóbb árvíze 21 millió embert érint közvetlenül. A hivatalos adatok szerint a hetek óta tartó esőzésekben és áradásokban 1760 ember halt meg az elmúlt hetekben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!