Bulvár, celeb

2010.06.29. 19:15

A Twilight sztárja a legbefolyásosabbak között

<p>A Forbes idén is elkészítette a világ legbefolyásosabb embereinek listáját.</p>

A Forbes mint minden éven, idén is elkészítette a legbefolyásosabb sztárok listáját! A tavalyihoz képest számos új arc került fel a leghatalmasabbak közé. Így például Robert Pattinson és Kristen Stewart a Twilight saga sztárjai, akik az 50 és a 66 helyre futottak be, részben a tinikedvenc filmekkel keresett tetemes mennyiségű bevételüknek köszönhetően. (Összehasonlítás képpen: Daniel Radcliffe, a Harry Potter filmek sztárja a 82. helyen szerepel) De nem csak a jövedelem játszott szerepet a listára kerülésnél. A Forbes több szempont alapján állítja össze a leghatalmasabb hírességek sorrendjét. A sztárok gázsiján kívül figyelik a médiamegjelenéseket, vagyis a sztárok ismertségét, népszerűségét, a befolyásukat, s idén először azt is: mennyire vannak jelen a különböző közösségi site-okon, úgy mint a Facebook vagy a Twitter. Hogy ezek mennyire változnak évről-évre az mutatja, hogy a tavalyi első helyezett Angelina Jolie idén a "fasorban sincs", helyét Oprah Winfrey a talkshow királynő vette át, míg Angelina csak a 18. helyet kapta meg. A Top10 összetétele elég vegyes. Oprah-t Beyonce Knowles énekesnő követi, míg a képzeletbeli bronzérem az Avatarral bankot robbantó James Cameroné lett. Az egyik legnagyobb meglepét Lady Gaga helyezése lett, aki a Forbes-lista szerint a világ negyedik legbefolyásosabb híressége.

Még néhányan a listáról

Nézzük a Top10 hírességen kívül említés szintjén néhány sztár helyezése: Miley Cyrus a 13. helyen áll, a Black Eyed Peas 16., Jennifer Aniston a 26., Brad Pitt a 30 helyre futott be. Több sportoló maga mögé utasította David Beckhamet, aminek ismertsége és befolyása a 36. helyre volt elég.

Ezen a listán a futottak még kategóriában is világsztárok vannak, több sportoló és modell is az utolsó 20 helyre szorult. Gisele Bundchen például a 85. helyen szerepel, egy hellyel leelőzve Heidi Klum-ot és messze maga mögé utasítva brit kolleganőjét a 91. helyre szorult Kate Moss-t. A lista 100 helyezettje Mariska Hargitay színésznő (a magyar születésű egykori Mr. Universe Mickey Hargitay lánya).

Forbes "Celebrity 100 Power lista.

1.  Oprah Winfrey - £208 million (közel 74 milliárd forint)
2. Beyonce Knowles - £57 million (mintegy 20 milliárd forint)
3. James Cameron - £139 million (mintegy 49 milliárd forint)
4. Lady Gaga - £41 million) (14,5 milliárd forint)
5. Tiger Woods - £69 million (24,4 milliárd forint)
6. Britney Spears - £42 million (14,9 milliárd forint)
7. U2 - £86 million (30,4 milliárd forint)
8. Sandra Bullock - £37 million (13 milliárd forint)
9. Johnny Depp - £49 million (valamivel több, mint 17 milliárd forint
10. Madonna - £38 million (13,5 milliárd forint)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!