Bulvár, celeb

2007.12.07. 17:05

Újabb rekordra készülnek a Rippel fivérek

<p>A Rippel-fivérek egy olyan szerkezeten mutatnak be attrakciót hétvégén, amelyet egy száguldó lovasfogat vontat.</p>

Rippel Viktornak és Rippel Ferencnek ez lesz a hatodik világrekord-kísérlete, szombaton próbálják végrehajtani a Papp László Budapest Sportarénában, a háromnapos Fogathajtó Világkupa második napjának estéjén.
A négylovas fogatot Lázár testvérek hajtják majd. A fogat mögé épített speciális szerkezeten Rippel Viktor tartja majd a magasban kézen álló testvérét, miközben a fogat a versenypályán köröz. A fivérek eddigi rekordjai is veszélyesek voltak, ezeknél azonban valamilyen szerkezetre, vonatra, helikopterre vagy kamionra bízták az életüket.

Most először a világbajnok fogathajtó Lázár testvérekre és négy lovukra bízzák az életüket. Rippel Ferenc a Független Hírügynökségnek azt mondta: körülbelül 30-40 kilométeres óránkénti sebességre számítanak. A pálya 30 méter hosszú és 70 méter széles, így küzdeniük kell az ellen is, nehogy kirepüljenek oldalra a szerkezetből.

Ha bárki hibázik, több tíz métert repülhetnek a Rippel-fivérek, és súlyosan megsérülthetnek. A mutatvány azért is különleges, mivel ilyen rekordot még sehol sem állítottak fel. Rippel Ferenc hozzátette: testvérével együtt nagyon izgulnak, de várják a szombati rekordkísérletet.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!