Bulvár, celeb

2007.12.06. 14:01

Egymilliót ért a sztárok felajánlása

<p>Személyes tárgyait ajánlotta fel hat ismert ember egy internetes árverésre, hogy a bevétellel a Bölcső Alapítványt segítsék. A jótékonysági akcióban egymillió forint gyűlt össze</p>

A jótékonysági akcióban egymillió forint gyűlt össze, ami a karitatív szervezet éves működési költségének az ötöde.

Internetes árverésre bocsátotta néhány személyes tárgyát Havas Henrik, Csisztu Zsuzsa, Hajdú Péter, Tóth Gabi, Bíró Ica és Gáspár Bea a TeszVesz.hu aukciós portálon.

Az online akcióban végül összesen egymillió forintért keltek el a sztárok ékszerei, órái, könyvei, ruhái, portréi. A bevétellel a Bölcső Alapítvány, illetve a budapesti és a szekszárdi terhesotthon további működtetését támogatták a felajánlók és a licitálók.

A szervezet számára az összeg óriási segítség, mert az alapítvány éves működési költsége 5-7 millió forint, vagyis az árverésen ennek csaknem az ötödét sikerült összegyűjteni - mondta a Független Hírügynökségnek Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány vezetője.

A Bölcső Alapítvány 13 éve segíti a nehéz helyzetbe került várandós édesanyákat. Ez idő alatt csaknem 800-an fordultak hozzájuk, köztük kiskorúak, ellehetetlenült körülmények között élő nők és olyan anyák is, akiknek menekülniük kellett otthonról.

Az érintett nőktől az alapítvány sosem kért pénzt, a működéshez szükséges összeget pályázatokból, adományokból és a nekik felajánlott 1 százalékokból fedezték. A Bölcső Alapítványhoz forduló kismamák fele a Szekszárdi Kórházban szül, amelynek szüksége lenne néhány, a magzatok vizsgálatához szükséges eszközre. Ennek ellenére a mostani internetes árverésből befolyt összeget nem erre, hanem az alapítvány fenntartására fogják fordítani, hiszen a fennmaradása a tét- tette hozzá Budavári Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!