Bulvár, celeb

2007.10.31. 07:08

Szávay Ágnes rászorulókon segít

<p>A fiatal teniszező, Szávay Ágnes rászorulókon segít, nem csak pénzzel, kétkezi munkával is.</p>

Szávay Ági még csak 19 éves, de igazán bölcsen gondolkodik. Sikerszériája töretlen, ennek ellenére nem szállt a fejébe a dicsőség. Sőt, igyekszik másokon is segíteni.

- Számomra ez nagyon fontos, már egész kiskoromban eldöntöttem, hogy ha lehetőségem lesz rá, jótékonykodni fogok. Amikor a pályafutásomat kezdtem, a szüleim nem tudták fizetni a tenisszel járó kiadásokat.

Akkor az édesapám főnöke támogatott, ha nem tette volna, már 12 évesen abba kellett volna hagynom a játékot. Én is szeretnék segíteni olyanoknak, akiknek szükségük van rá. Jó lenne, ha azok az emberek, akik megtehetik, mindannyian jótékonykodnának. Én mindenesetre próbálok így tenni – mondta Szávay Ági a Netbulvárnak.

Szávay Ági egy nemzetközi jótékonysági szervezet magyarországi nagykövete. A Habitat for Humanity önkéntesek és adományozók segítségével épít lakásokat a rászorulóknak. Ági úgy döntött, szeretne részt vállalni a feladatból.

- Felajánlottam az egyik ütőmet, amellyel a US Openen játszottam. Elárverezték, 405 ezer forint folyt be belőle, de a jószívű embereknek köszönhetően még 200 ezer jött hozzá. Voltak ugyanis, akik licitálni nem tudtak a sporteszközre, de szerettek volna segíteni. November 10-én Hajdúböszörményben ezt a pénzt átadom a szervezetnek, a teniszütőt pedig az új tulajdonosának.

Azzal is próbálok segíteni, hogy beállok önkéntesnek, kapok egy sisakot a fejemre, és az építkezéseken segédkezem majd.

A teniszező az alkalmi kőművesség után rajongóival is találkozik majd 10-én.

- Nagyon sokat jelentenek nekem a szurkolók. Igyekszem velük tartani a kapcsolatot, a honlapomon is rendszeresen írok nekik. Csak abból indulok ki, mennyien jönnek el egy-egy versenyemre, sokan még külföldre is elkísérnek.

Úgy érzem, az a legkevesebb, amit megtehetek értük, hogy közelebb engedem őket magamhoz. Nagyon sok bíztató szót kapok, és hihetetlen érzés úgy játszani, hogy tudom, mögöttem áll egy egész ország. Igyekszem viszonozni az emberek szeretetét.
Forrás: www.rtlklub.hu

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!