Budapest hírei

2011.04.16. 15:40

Elfogták a 17 évvel ezelőtti, Csónakház utcai gyilkosság gyanúsítottját

<p>Egy 17 évvel ezelőtt, Budapesten történt gyilkosság gyanúsítottját fogták el a rendőrök Romániában. A férfit Románia kiadta, előzetes letartóztatásáról szombaton dönt a Pesti Központi Kerületi Bíróság.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombat délelőtti sajtótájékoztatóján Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta: 1994. augusztus 14-én a III. kerületi Csónakház utcában a lakásán öltek meg egy 60 éves vállalkozót. Egy évvel később az ügyet megszüntették, de a rendőrség tovább kereste a gyilkost az országhatárokon kívül is. A nyomok alapján a román hatóságok és az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Irodája tavaly december 7-én talált rá Romániában.

Mándi Benedek, az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Irodájának munkatársa elmondta, hogy a férfit, akinek az ujjlenyomata megegyezett a tett helyszínén találtakkal, április 7-én fogták el. A román bíróság jóváhagyta a kiadatást. A 36 éves román állampolgárságú, román nemzetiségű férfit április 14-én adták át a magyar hatóságoknak; őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton dönt előzetes letartóztatásáról.

Fülöp Valter közölte, hogy a férfit különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A kihallgatáson részletes vallomást tett. A helyszínről 840 ezer forintot, és az áldozat autóját vitte el, utóbbit 1994. augusztus 16-án megtalálták a Damjanichutcában. Fülöp Valter azt mondta: a gyanúsított egy építkezésen dolgozott, az áldozat pedig vállalkozó volt, így a munkájuk kapcsán ismerték egymást.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!