Budapest hírei

2011.03.13. 13:49

Hét előállítás az FTC-Videoton meccs után - két rendőr megsérült

<p>Összesen hét embert állítottak elő a rendőrök szombaton este az FTC-Videoton labdarúgó mérkőzés után, Budapesten. A hazai szurkolók ugyanis provokálni kezdték és kövekkel dobálták a székesfehérváriakat a mérkőzés után. Az akcióban két rendőr könnyebben megsérült.</p>

A Budapesti Rendőrfőkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a rendezvény előtt, illetve annak ideje alatt nem történt rendbontás. A mérkőzés után azonban a Fradi-szurkolók egy csoportja a vendégszektor előtt megállva provokálta a székesfehérvári szurkolókat, és köveket kezdtek feléjük dobálni.

A rendőrök felszólították őket, hogy hagyják el a területet, mire a hazai szurkolók egy része rázni kezdte a kihelyezett kordonokat. Ekkor a biztosításban résztvevő rendőrök elkezdték kiemelni a tömegből a rendbontókat.

A meginduló rendőrök láttára a a randalírozók a Népliget felé szaladtak el, néhány perccel később a csoport fel is oszlott.

A rendőrök összesen hét embert állítottak elő. Kettőt közülük hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak, mert köveket, üvegeket, fadarabokat dobtak a rendőrökre. Ellenük a Budapesti Nyomozó Ügyészség jár el. Négy embert jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt vittek el, egyet pedig azért állítottak elő, mert nem tudta igazolni magát.

A biztosításban résztvevő egyenruhások közül a beavatkozáskor két rendőr sérült meg könnyebben, mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrök ellátásukat követően elhagyhatták a kórházat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!