Helyi közélet

2014.09.23. 08:45

Törvény előtt a felsőregmeci gyilkos

Miskolc, Felsőregmec - Egy napig sem örülhetett a zsákmányának a gyilkos – élete végéig fegyházban maradhat.

Miskolc, Felsőregmec - Egy napig sem örülhetett a zsákmányának a gyilkos – élete végéig fegyházban maradhat.Megkezdődött hétfőn a vádirat ismertetésével a Miskolci Törvényszék előtt annak a 36 éves férfinak a bírósági felelősségre vonása, aki a vád szerint múlt év októberében Felsőregmecen meggyilkolt egy hetvenéves asszonyt.

A vádirat szerint a vádlott éveken át járt fát vágni, a ház körül segíteni a törékeny testalkatú asszonyhoz, aki mindig rendesen megfizette munkáját. Tavaly október 28-án, délben a férfi épp rend­őrségi kihallgatásáról tartott hazafelé Felsőregmecre, ám nem volt pénze, ezért úgy határozott, bemegy az asszonyhoz és kölcsön kér tőle.

Gyaníthatta azonban, hogy egy sima „kéremszépennél” többre lesz szükség, mert nem a kapun csengetett be, hanem a hátsó udvar felől ment, hogy az utcáról ne lássák őt bemenni. A nyári konyhában az idős asszony éppen ebédet főzött, amikor a vádlott betoppant, és rögtön pénzt követelt. Az asszony közölte, hogy nem tud adni, ezért a férfi bántalmazni kezdte. A földre eső asszonyt ütlegelte, aki félelmében elárulta a pénz rejtekhelyét. A vádlott ennek ellenére egyik kezével befogta az ekkor már csak nyöszörgő nő száját, a másikkal pedig megfojtotta.

Ezután a vádlott bement az asszony házába, és onnan mintegy 44 ezer forint értékben vitt el kisebb használati tárgyakat, ékszereket. A férfit a rendőrök másnap Nyíregyházán fogták el – az ügyészség ellene életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte a bíróságból.

ÉM-SZP



Előzmények:

Miskolc, Felsőregmec - Fél nap alatt elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint Felsőregmecen bántalmazott majd megölt egy idős nőt. tovább »

Felsőregmec, Miskolc, Sátor­aljaújhely - Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte a vádlottra az ügyészség. tovább »

Felsőregmec, Miskolc - Nyíregyházáról, rokonoktól került elő az idős felsőregmeci asszony gyilkosa. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában