Borsodnádasd hírei

2016.09.21. 18:04

Először lesz endurocross-bajnokság Borsodnádasdon

Borsodnádasd - A szombati megmérettetésre az ország számos pontjáról mintegy száz motorost várnak.

Borsodnádasd - A szombati megmérettetésre az ország számos pontjáról mintegy száz motorost várnak.

A 25-ös főút mentén, Borsodnádasd határában található endurocross pályáját ebben az évben tovább fejlesztette a Mad Boyz Motorsport Közhasznú Egyesület, emellett a hétvégi versenyük is országos rangúvá emelkedett. László Márk főszervezőtől megtudtuk: Magyarország Nyílt Endurocross Bajnokságát az Igol-Borsodnádasd Kupáért rendezik meg, méghozzá több kategóriában. Szombaton reggel nyolc és tíz óra között zajlik majd a nevezés, ezután pedig egymást követik majd a rendkívül látványosnak ígérkező futamok.

– Száz feletti indulót várunk erre a hétvégére, ami a korábbiakhoz képest nagy előrelépést jelent – folytatta László Márk. – Ezen a helyszínen tavaly leraktuk az alapokat, idén pedig ezt fejlesztettük tovább. Eddig ugyanis az átlagsebességet tekintve lassúnak számított a nádasdi helyszín, ezen változtattunk az elmúlt hónapokban. A területünket sikerült megháromszorozni, a tempósabb részeket pedig megnövelni, így bízom benne, hogy minden igényt kielégítő magyar bajnokságot rendezhetünk szombaton.

Sokféle akadály

A nádasdi klub igyekezett úgy kialakítani az enduroc­rosspálya nyomvonalát, hogy rendkívül változatos legyen. Található benne extrém, mesterséges akadály, rövidebb, fordulós, technikás szakaszok és hosszabb egyenesek is, ahol magasabb tempóval közlekedhetnek a motorosok. Egy évvel ezelőtt a legjobbak egy kört 6–7 perc alatt teljesítettek, idén már ez jóval 10 perc fölött lesz.

– A nap folyamán összesen tizennégy kategóriában hirdetünk majd győztest – folytatta az esemény főszervezője. – A legkisebbek délelőtt fél tízkor rajtolnak, majd az ifjúsági és a lady kategória következik, de a quadosoknak is lehetőséget adunk a bemutatkozásra. Vélhetően a legnagyobb érdeklődés a kora délutáni órákban kíséri majd a versenyünket, amikor a harmad-, a másod- és az első osztály képviselői, valamint az old boy és a veterán mezőny foglalja el a pályánkat. Természetesen komolyan készülünk, igyekszünk kiszolgálni a hozzánk érkező sportolókat és a nézőket is. A nap folyamán lesz hangosítás, büféellátás és a higiéniai feltételek biztosítására is nagy hangsúlyt fektettünk.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!