BOON Sziréna

2019.03.05. 13:01

Nagyon csúnyán eldurvult az egyetemi buli, maradandó fogyatékosságot okozott ismerősének

Miskolc - Úgy megütötte barátját, hogy az elesve eszméletét vesztette. Aztán magára hagyta.

Miskolc - Úgy megütötte barátját, hogy az elesve eszméletét vesztette. Aztán magára hagyta.

A vádlott és a sértett ismerték egymást, egy baráti körhöz tartoztak. 2016. március 22-én egy nagyobb társasággal indultak italozni Miskolcon, az Egyetemváros egyik szórakozóhelyére. Az erősen ittas vádlott 23 óra körül egyedül ment ki cigarettázni az épület elé, ahol kint tartózkodott egy 20-30 fős társaság is. A férfi azonnal vitába keveredett a társaság egyik tagjával, majd a szórakozóhely előtt található lépcsősor mellett lökdösődni kezdtek. A sértett a vita közben odalépett a két férfihoz, de mielőtt bármit mondhatott volna, a vádlott ököllel úgy megütötte, hogy azonnal a földre esett.

A vádlott, mielőtt elszaladt a helyszínről, bele is rúgott a földön fekvő férfiba. A társaság többi tagja a sértett segítségére sietett, aki ekkor már eszméletlen volt, így azonnal hívtak hozzá. A sértett 8 napon túl gyógyuló koponyacsonttörést szenvedett.

A vádlottat testi sértés elkövetése miatt ítélte el a bíróság, 2 év börtönbüntetést szabott ki, annak végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztve. A büntetés kiszabása során a törvényszék súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a sértettnek az ütés következtében nehezítetté vált a beszédkészsége: maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az ítélet nem jogerős.

ÉM


[related-post post_id="4158229"]

[related-post post_id="4131893"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!