BOON Sziréna

2019.03.27. 07:30

Letörte a sorompórudat, aztán elhajtott a nő Novajidrányban

Miskolc, Novajidrány - Pénzbüntetésre számíthat a bíróságtól a közvagyont megrongáló autós.

Miskolc, Novajidrány - Pénzbüntetésre számíthat a bíróságtól a közvagyont megrongáló autós.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt. A vádlott 2018 szeptember végén a kora délutáni órákban a tulajdonát képező személygépkocsival közlekedett Novajidrány külterületén, egy aszfaltozott úttesten, azonban későn észlelte, hogy a vasúti félsorompó lezárt állapotú, a fénysorompó pedig piros jelzést ad. Figyelmetlensége miatt az autó motorháztetejével nekiütközött a fénysorompóhoz tartozó félsorompó rúdjának, ami az ütközés következtében letört.

Tárgyalás mellőzésével

A sorompórudat megpróbálta visszailleszteni a helyére, azonban ez nem sikerült, így a megrongált sorompórudat hátrahagyva elhajtott a helyszínről.

A Miskolci Járási Ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése ráadásul egyszerű, a vádlott pedig szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltással.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!