BOON Sziréna

2019.03.26. 08:16

A lombfújó és a playstation is kellett neki Miskolcról és Felsőzsolcáról

Miskolc - Néhány nap alatt négy helyre is betört Miskolc és Felsőzsolca területén, előzetesbe került.

Miskolc - Néhány nap alatt négy helyre is betört Miskolc és Felsőzsolca területén, előzetesbe került.

A gyanúsítás szerint a férfi és ismeretlen társa március 11. és március 20. között miskolci és felsőzsolcai lakásokba tört be, hogy onnan értékesíthető vagyontárgyakat szerezzen.

Megzavarták

Két esetben sikerrel járt: az ajtót felfeszítve bejutott a házakba és azokból elhozott egy lombfújót, egy televíziót és egy playstationt. A másik két lakásban azonban a tulajdonosok megzavarták, így magához vett egy pár sportcipőt és egy alumínium létrát hátrahagyva menekült el a helyszínről. A cselekményével okozott kár körülbelül félmillió forint. A bíróság a lopás, valamint a lopás kísérlete elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és indokoltnak látta a férfi letartóztatását.

A járásbíróság álláspontja szerint azzal, hogy a gyanúsított rövid időn belül több bűncselekményt követett el és életvitele is rendezetlen, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A gyanúsított által elkövetett cselekmények felderítése még folyamatban van, így az sem zárható ki, hogy a bizonyítási eszközök megsemmisítésével nehezítené a nyomozást. Ezért a járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!